Håvard Werkland er én av de 10 finalistene i NM i kokkekunst. (Foto: Morten Holt)
Håvard Werkland er én av de 10 finalistene i NM i kokkekunst. (Foto: Morten Holt)

Kjemper om gjev tittel

10 kokker skal onsdag og torsdag kjempe om seier, Kongepokalen, plass i Nordisk mesterskap i 2019 og automatisk plass i neste års utgave av Årets kokk, når i NM i kokkekunst arrangeres i Trondheim. Parallelt med NM i kokkekunst, arrangeres også NM for servitører.

Publisert

Det er altså litt av hvert som står på spill når kokkene inntar konkurransearenaen i Trondheim. For blir det seier, blir det også deltakelse i Nordisk mesterskap på Island neste år, og automatisk en plass i «veien videre til Årets kokk 2019».

En utvelgelsesjury valgte i utgangspunktet ut 12 finalister til finalen i Trondheim onsdag 26. og torsdag 27. september, men to av dem har dessverre måttet melde avbud.

Les også: Slik gikk det i NM i kokkekunst i 2017

Se alle deltakerne og startrekkefølgen lengre ned i saken.

Filip August Bendi er klar for NM i kokkekunst 2018. (Foto: Morten Holt)
Filip August Bendi er klar for NM i kokkekunst 2018. (Foto: Morten Holt)

Garvede finaledeltakere

Det er en rekke spennende kandidater i finalen.

André Larsen er blant finalekokkene. (Foto: NKL)
André Larsen er blant finalekokkene. (Foto: NKL)

Blant deltakerne finner vi blant annet en av finalistene fra fjorårets Årets kokk, Filip August Bendi. Han har også vært commis for Gunnar Hvarnes i Bocuse d’Or.

Commisen for fjorårets deltaker i Bocuse d’Or, (Christopher W. Davidsen), Håvard Werkland, er også blant dem som er plukket til finalen. Der er også Odd Ivar Haglund, som har flere tidligere NM-deltakelser bak seg. Vi finner én kvinnelig deltaker blant de 10 finalistene, Liliana Haaland. Tittelforsvarer Kjell Patrick Ørmen Johnsen er også på plass i en av boksene.

Trekning av kjøkken og konkurransedag foregikk på Scandic Nidelven i kveld (25. september).

Det er NKL og Trondheim Kokkenes Mesterlaug, med Svein Magnus Gjønvik i spissen, som står for arrangementet.

Dette er deltakerne og startrekkefølgen i NM i kokkekunst 2018

Onsdag 26.9

Mads André Hansen er finaleklar. (Foto: NKL)
Mads André Hansen er finaleklar. (Foto: NKL)

Kjøkken 1 - Lilliana Haaland

Arbeidsplass: Selvstendig næringsdrivende
Sted: Skudeneshavn

Kjøkken 2 - Mads Andre Hansen

Arbeidsplass: Sentralen Mat
Sted: Oslo

Kjøkken 3 - Kjell Patrick Ørmen Johnsen (tittelforsvarer)

Arbeidsplass: Kulinarisk Akademi
Sted: Oslo

Martin Hovdal er klar for NM-finalen. (Foto: Morten Holt)
Martin Hovdal er klar for NM-finalen. (Foto: Morten Holt)

Kjøkken 4 - Martin Hovdal

Arbeidsplass: Røst Teaterbistro
Sted: Trondheim

Kjøkken 5 - Daniel Rosvold

Arbeidsplass: Gamle Raadhus
Sted: Oslo

Torsdag 27.9

Kjøkken 6 - Odd Ivar Haglund

Arbeidsplass: Brasseriet i Fengselet
Sted: Hønefoss

Kjøkken 7 - Odd Rainer Hildrum

Håvard Werkland. (Foto: Morten Holt)
Håvard Werkland. (Foto: Morten Holt)

Arbeidsplass: Bekkjarvik Gjestgiveri
Sted: Bekkjarvik

Kjøkken 8 - Filip A. Bendi

Arbeidsplass: N.B. Sørensen Annen Etage
Sted: Stavanger

Kjøkken 9 - André Larsen

Arbeidsplass: Fiskekompaniet
Sted: Tromsø

Kjøkken 10 - Håvard Werkland

Arbeidsplass: Scandic Nidelven
Sted: Trondheim

Kjell Patrick Ørmen Johnsen er tittelforsvarer. (Foto: NKL)
Kjell Patrick Ørmen Johnsen er tittelforsvarer. (Foto: NKL)

Dette skal lages i finalen

Til konkurransen er det valgt ut norske råvarer av høy kvalitet med lang historie, i kombinasjon med mer trendy og nye råvarer:

Forrett: Hel, norsk piggvar oppdrett 2-3 kg og hel taskekrabbe fra Hitra eller Frøya. Reddikmix fra Hasle gård, sjalottløk fra Kåterud gård og Norsk Sellerirot. Retten skal bestå av piggvar som hoved råvare og de andre ingrediensene må inngå i retten.

Hovedrett: Ytrefilet av norsk urfe med fettkappe og mørbrad av Urfe. Norsk rosettkål, norsk svartkål og Tine smør. Retten skal bestå av både ytrefilet og mørbrad, de andre ingrediensene må inngå i retten.

Dessert: Valrhona Caraibe 66 % og Tine seterrømme, norsk hokkaidogresskar fra Østfold, lime, sitron og appelsin.

NM i servitørfaget

Parallelt med NM i kokkekunst, arrangeres også i NM i servitørfaget.

Følgende deltakere er med i NM 2018:

Kristian Brestrup er en av fem finalister i NM i servitørfaget. (Foto: Arkiv)
Kristian Brestrup er en av fem finalister i NM i servitørfaget. (Foto: Arkiv)

Julie Junger

Renaa, Stavanger

Kristoffer Aga (tittelforsvarer, vant NM i 2017)

Colonialen, Bergen

Kristian Brestrup

BA53, Oslo

Celina Bell Andersen

Neo Bistro Bula, Trondheim

Magne Gaut

To Rom og Kjøkken, Trondheim.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Disse har vunnet NM i kokkekunst

Vinneren av NM i kokkekunst vil føye seg inn i en celeber rekke med vinnere. Under kan du se alle vinnerne i NM fra starten i 1990 frem til i fjor.

1990: Bent Stiansen

1991: Odd Ivar Solvold

1992: Palle Jørgensen

1993: Odd Ivar Solvold

1994: Odd Ivar Solvold

1995: Trond Moi

1996: Trond Moi

1997: Trond Moi

1998: Beathe Hals

1999: Tommy Østhagen

2000: Erling Sundal

2001: Ole Erik Løkken

2002: Roger Malmin

2003: Geir Skeie

2004: Bjørn Cameron Alexander

2005: Erling Sundal

2006: Gunnar Hvarnes

2007: Gunnar Hvarnes

2008: Alexander Østli Berg

2009: Halvar Ellingsen

2010: Ørjan Johannessen

2011: Christian André Pettersen

2012: Thomas Johansen Borgan

2013: Fredrik Log

2014: Christian André Pettersen

2015: Kåre-André Hjartholm

2016: Øyvind Bøe Dalelv

2017: Kjell Patrick Ørmen Johnsen

2018: ??