Christian Andre Pettersen.

Christian A. Pettersen vant NM for andre gang

I går kveld sikret Christian André Pettersen fra Bodø seg nok en gang seieren i NM i kokkekunst.

Publisert
Kanskje ikke så uventet: Christian André Pettersen sikret seg i går nok en kongepokal. Foto: Morten Holt

Pettersen ble norgesmester også i 2011, og arbeider til daglig på Spiseriet ved Konserthuset i Stavanger. Med gårsdagens seier i NM blir han Norges kandidat til Nordisk mesterskap i Danmark i juni neste år. Da han deltok i dette mesterskapet forrige gang, i 2012, tok han seieren «Nordic Chef of the Year».

NM-sølvet gikk til Kåre André Hjartholm fra Masfjorden, som arbeider for Brygga 11 på Stord. Bronse gikk til Reneé B. Fagerhøi fra Trondheim som arbeider hos Kalas og Canasta i Trondheim.

Imponert hoveddommer

Årets hovedråvarer til forretten var brosme, St. Kristina skinke fra Gilde i kombinasjon med Romanesco eller rødbet. Til hovedrett skulle Gilde Edelgrisribbe fra Innherred kombineres med et Tine-produkt samt en av følgende grønnsaker; Rød «grønnkål», aspargesbønner og hvit nepe med gress. Desserten skulle tilberedes på Norske plommer og Valrhona Dulcey sjokolade.

Hoveddommer Dennis Rafin fra Danmark mente det var et høyt nivå på åres NM-finalister, og uttaler følgende til nkl.no:

– Jeg er imponert over hva NKL og Trondheim KM med Svein Magnus Gjønvik i spissen har fått til. Dyktige kokker, flotte norske råvarer og godt tilrettelagt konkurranse, må gi gode resultater, sier Rafin.

Norges beste servitør

Parallelt med NM i Kokkekunst ble det i går arrangert NM for servitører, hvor Thomas Pedersen fra Le Benjamin i Oslo ble kåret til landets beste servitør. Her gikk andreplassen til Thora Karen Knudsdottir fra To rom og Kjøkken i Trondheim, mens tredjeplassen gikk til Rolf Wenestad fra Oslo Militære Samfund.

NM i kokkekunst ble arrangert i forbindelse med Meny 2014 i Trondheim Spektrum. Dette var årets NM-deltakere:

  • Reneé B. Fagerhøi (Kalas og Kanasta, Trondheim)
  • Odd Ivar Haglund (Brasserie Fengselet, Hønefoss)
  • Are Nordtvedt (Restaurant Onda, Oslo)
  • Christian André Pettersen (Spiseriet i Konserthuset, Stavanger)
  • Kåre André Hjartholm (Brygga 11 Geir Skeie, Stord)
  • Raymond Grimstad (Søtt og Salt, Bergen)
  • Andreas Wold (Restaurant Feinschmecker, Oslo)
  • Sivert Hasund (Kulinarisk Akademi, Oslo)
  • Kristin Skogen (To Rom og Kjøkken, Trondheim)
  • Richard Eide Sundal (Quality Hotel Expo, Oslo)
  • Marius Dragsten Kjelsrud (Restaurant Bagatelle, Oslo)
  • Alexander A. Olsen (Kulinarisk Akademi, Oslo)

Siden NM ble arrangert før første gang i 1990, er det flere vinnere vi kjenner godt til i dag:

1990: Bent Stiansen 1991: Odd Ivar Solvold 1992: Palle Jørgensen 1993: Odd Ivar Solvold 1994: Odd Ivar Solvold 1995: Trond Moi 1996: Trond Moi 1997: Trond Moi 1998: Beathe Hals 1999: Tommy Østhagen 2000: Erling Sundal 2001: Ole Erik Løkken 2002: Roger Malmin 2003: Geir Skeie 2004: Bjørn Cameron Alexander 2005: Erling Sundal 2006: Gunnar Hvarnes 2007: Gunnar Hvarnes 2008: Alexander Østli Berg 2009: Halvar Ellingsen 2010: Ørjan Johannessen 2011: Christian André Pettersen 2012: Thomas Johansen Borgan2013: Fredrik Log

Følg også horecanytt.no på Facebook

"

Powered by Labrador CMS