Du er her

Gull til Pettersen i NM

Kokk hos tidligere Bocuse d’Or-vinner, Charles Tjessem, Christian Andrè Pettersen, vant NM i kokkekunst og Kongepokalen i Grieghallen i Bergen. Øystein Vallestad Næss fra Jacobs Bar og Kjøkken i Bergen sikret seg sølvmedaljen på hjemmebane. Bronsemedaljen gikk til Martin Sveian fra Tango Bar og Kjøkken i Stavanger.
Av ct_admin
Publisert 03.10.2011 11:30

Christian André Pettersen vant NM i kokkekunst 2011 i Bergen (Foto: NKL)

Vinneren er en garvet kokk, og er blant annet medlem av det norske juniorkokkelandslaget. Han er også medlem av Kokkenes Mesterlaug Bodø og Omegn. Nå arbeider han altså hos Charles & De i Sandnes.

Ingen tilberedte NM-menyen bedre enn Pettersen som er vår neste deltaker i Nordisk Mesterskap i Herning i Danmark neste år.

Vinneren ble kåret under NM-banketten på Hotell Norge fredag kveld.


God med råvarene

Ingen trakterte råvarene bedre enn Christian André Pettersen.

– Det er viktig å forstå råvarene. Vite hva de smaker i seg selv, og hva de passer sammen med. Og ikke minst: Hva de skal tilsettes for å få frem den genuine smaken. Det er disse egenskapene som skiller ut de beste kokkene, sier juryleder Geir Skeie til Bergens Tidende på nett.

I tillegg til juryleder Skeie besto juryen av Steinn Oskar Sigurdsson, Siv Støfringsstøl, Kristine H. Hartviksen og Sven Erik Renaa. I tillegg var Per Johansen og Maria Tuff dommere bak kulissene fra start til slutt og fulgte med på kandidatenes yrkesmessige håndverk og hygien.


Menyen

De tolv deltakerne serverte følgende meny:

Forrett: Retten skulle bestå av minst 60 prosent hvit geitost, og som garnityr artisjokk og hokaidogresskar.

Hovedrett: Retten skulle bestå av minst 60 prosent oksehøyrygg, mandelpotet og som garnityr neper, beter og pastinakk.

Dessert: Hovedbestanddelen av desserten skulle være norske epler, kremfløte, og appelsin- og bringebærjuice.

Se bilder av Pettersens tre retter nederst


Andre deltakere

De øvrige deltakerne i finalen var:

Bjørnar Buserud (Rica Nidelven, Trondheim)

Nikolas Carlsen (Restaurant Renaa, Stavanger)

Sebastian Engh (Vertshuset Curtisen, Halden)

Matthias Hauge (Ikke fast arbeidssted akkurat nå)

Carina Loftheim Merieau (Rica Nidelven, Trondheim)

Kim Andre Olsen (Rica Bakklandet, Trondheim)

Sigve Elliassen

Karla Siverts (Restaurant Strand, Oslo)

Rune Ørsjødal (Rica Nidelven, Trondheim)

Les også: NM med mange Nidelven-kokker

"

Christian André Pettersens forrett. (Foto: NKL)

Christian André Pettersens hovedrett. (Foto: NKL)

Christian André Pettersens dessert. (Foto: NKL)