Christian A. Pettersen i aksjon i Bocuse d'Or Europe i Tallinn i dag. (Foto: Printscreen)
Christian A. Pettersen i aksjon i Bocuse d'Or Europe i Tallinn i dag. (Foto: Printscreen)

Norge har levert begge rettene i Bocuse d’Or Europe

Norge har levert begge rettene i Bocuse d’Or Europe i Tallinn i Estland.

Publisert
Christian A. Pettersen leverer fatet i Bocuse d'Or Europe i Tallinn. (Foto: Printscreen)
Christian A. Pettersen leverer fatet i Bocuse d'Or Europe i Tallinn. (Foto: Printscreen)

Norge og Christian André Pettersen leverte første rett, tallerkenretten, klokka 13.40 (14.40, estisk tid), og den andre retten, fatpresentasjonen, klokka 14.15.

Premieutdelingen starter klokka 16.00 (17.00, estisk tid).

Les også: Klart for en annerledes utgave av Bocuse d’Or Europe

– Alt har gått etter planen så langt. Vi er trygge og gode på det vi skal gjennomføre, sa coach Gunnar Hvarnes i en kommentar etter at konkurransen var godt i gang.

Les også: Dette serverer Norge i dag

Vaktler og ålemalle

Råvarene i europafinalene pleier å representere vertslandet, som i år er Estland.

Til fatretten er det estisk vaktel, som skal presenteres hele og serveres med tre garnityrer; et garnityr skal være vaktelegg og to garnityrer skal bestå av grønnsaker, frø eller korn.

Hovedråvaren i tallerkenretten er den spesielle ferskvannsfisken ålemalle. Det kan nærmest sammenlignes med ål.

Les også: Vaktler og åremalle på menyen i Bocuse d’Or Europe 2020

Tallerkenretten

– Når det gjelder ålemallen, lager vi en restaurantversjon av den, forteller Hvarnes.

Retten ble servert i en dyp tallerken, og skilte seg ut fra de andre tallerkenrettene som er levert i dag.

Regis Marcon var svært fornøyd da han smakte retten: – En veldig balansert rett, der du får fire sesonger på en tallerken.

– Dette var en ny, morsom og interessant måte å tolke retten på, sa Marcon om den norske tallerkenretten.

Fatretten

Norges kjøttfat vises frem for juryen. (Foto: Printscreen)
Norges kjøttfat vises frem for juryen. (Foto: Printscreen)

Når det gjelder fatretten, med vaktel, er Pettersen kjent med den råvaren. Den ble nemlig brukt da han vant Årets kokk 2019.

Den norske fatretten - anrettet på tallerken. (Foto: Printscreen)
Den norske fatretten - anrettet på tallerken. (Foto: Printscreen)

– Vi steker den på beinet, og den blir røkt med godt japansk kull, sier Gunnar Hvarnes.

Les også: Bocuse d’Or-gullet har blitt en besettelse

Les også: Medaljestatistikken i Bocuse d'Or fra 1987 til 2019

Les også: Norge går for redesign i Bocuse d’Or Europe

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca