Sebastian Gibrand deltar i likhet med Christian A. Pettersen i Bocuse d'Or for andre gang. Han tok sølv i både Bocuse d'Or Europe 2018 (bak Pettersen) og sølv i den globale Bocuse d'Or-finalen i 2019 (foran Pettersen, so da tok bronse). (Foto: Morten Holt)
Sebastian Gibrand deltar i likhet med Christian A. Pettersen i Bocuse d'Or for andre gang. Han tok sølv i både Bocuse d'Or Europe 2018 (bak Pettersen) og sølv i den globale Bocuse d'Or-finalen i 2019 (foran Pettersen, so da tok bronse). (Foto: Morten Holt)

Bocuse d’Or Europe 2020 i gang

I dag konkurrerer de første åtte nasjonene i Bocuse d’Or Europe, deriblant Sverige med Sebastian Gibrand. Han gjør i likhet med vår kandidat Christian A. pettersen nok et forsøk på å vinne Bocuse d’Or.

Publisert
Sebastian Gibrand. (Foto: Heidi Fjelland)
Sebastian Gibrand. (Foto: Heidi Fjelland)

Han ble nummer to bak Christian A. Pettersen i Bocuse d’Or Europe 2018, og ble nummer to foran Pettersen i Bocuse d’Or 2019.

Også Danmark og Island konkurrerer i dag.

Christian A Pettersen er aller sist ut fredag (se alle starttider lengre ned i saken).

16 kokker

Christian A. Pettersen i aksjon i Bocuse d'Or i Lyon i 2019. (Foto: Georg Mathisen)
Christian A. Pettersen i aksjon i Bocuse d'Or i Lyon i 2019. (Foto: Georg Mathisen)

Opprinnelig skulle 20 nasjoner delta. Kroatia, Belgia og Storbritannia trakk seg tidlig, men i ettertid har også Tyrkia trukket sin deltaker – slik at det nå er 16 kokker som er klare for å kjempe om edle medaljer i Estland.

Les også: Klart for en annerledes utgave av Bocuse d’Or Europe

Norge går for redsign

Norway går nye veier i Bocuse d’Or Europe i Tallinn, og når fatet bæres ut fredag 16. oktober, er det satt sammen av elementer fra Christian André Pettersens tidligere konkurranse-fat.

Et av høydepunktene i enhver Årets kokk- og Bocuse d’Or-konkurranse er når fatene bæres ut fra konkurransekjøkkenet. Ikke bare er det et spektakulært syn for publikum og dommere, det er også her kokken virkelig får muligheten til å presentere og formidle sin helhetlige idé og identitet.

Når Team Norway velger å gå for redesign i Europa-finalen, er det blant annet fordi koronasituasjonen tvang frem en kreativitet hos teamet. Dette fikk kandidaten til å se tilbake på sin konkurransekarriere, skape et konsept som henter inspirasjon og løsninger fra tidligere konkurranser, og satte det sammen til et nytt, helhetlig uttrykk. Les mer på Bocuse d’Or Norges hjemmeside.

Disse er med

Dette er nasjonene som kjemper om Bocuse d’Or Europe-tittelen i Tallinn torsdag 15. og fredag 16. oktober.

Under finner du alle deltakere og starttider i Bocuse d'Or Europe 2020. Husk at alle starttider er estisk tid (en time foran Norge). Det betyr at Christian A. Pettersen er i gang 08.40 norsk tid fredag 16. oktober.

Torsdag 15. oktober

1) Spania – 08.30 (07.30 norsk tid)

Albert Boronat Miró

Arbeidssted: Restaurant Ambassade De Llívia - Girona, Spania)

Commis: Mélina Allair

2) Nederland – 08.40

Marco van der Wijngaard

Arbeidssted: Restaurant 'T Amsterdammertje - Loenen Aan De Vecht, Nederland)

Commis: Yentl van Gilst

3) Island – 08.50

Sigurdur Kristinn Laufdalis

Arbeidssted: Restaurant Grillið - Reykjavik, Island)

Commis: Olafur Helgi Kristjansson

4) Estland – 09.00

Artur Kazaritski

Arbeidssted: Restaurant Geranium, København)

Commis: Magnus Rosendahl

5) Danmark – 09.10

Ronni Vexøe Mortensen

Arbeidssted: Restaurant Geranium, København)

Commis: Sebastian Svendsgaard

6) Sverige – 09.20

Sebastian Gibrand

Arbeidssted: Gastronomi Sverige - Stockholm, Sverige

Commis: Jakob Persson

7) Georgia – 09.30

Erik Sarkisian

Arbeidssted: Republic Restaurant - Tbisili, Georgia)

8) Polen – 09.40

Jakub Kasprzak

Arbeidssted: Restaurant Sezony. Restauracja & Hotel - Trzek, Pole)

Commis: Patryk Paczkowski.

Fredag 16. oktober

9) Latvia – 08.30

Dinars Zvidrins

Arbeidssted: Restaurant Laivu Sentrer - Riga, Latvia)

10) Ungarn – 08.40

István Veres

Arbeidssted: Babel Restaurant - Budapest, Ungarn

Commis: Bence Molnár

11) Finland – 08.50

Mikko Kaukonen

Arbeidssted: Restaurant Matkamp, Helsinki, Finland)

Commis: Anni Peräkylä

12) Frankrike – 09.00

Davy Tissot

Arbeidssted: Restaurant Saisons - Écully, Frankrike)

Commis: Nicolas Grüner

13) Sveits – 09.10

Ale Mordasini

Arbeidssted: Restaurant Relais Châteaux Hotel Krone Regensberg - Regensberg, Sveits

Commis: Patrick Güntert

14) Italia – 09.20

Alessandro Bergamo

Arbeidssted: Restaurant Cracco - Milano, Italia)

Commis: Francesco Tanese

15) Russland – 09.30

Viktor Beleyis

Arbeidssted: Restaurant Uhvat Restaurant - Moskva, Russland)

16) Norge – 09.40

Christian A. Pettersen

Arbeidssted: Restaurant Studio Cap - Sandnes, Norge)

Commis: Even Strandbråten Sørum

Pettersen leverer første rett, tallerkenretten, klokka 14.40, og andre rett, med fatpresentasjonen, klokka 15.15. Det betyr 13.40 og 14.15 norsk tid.

Konkurransen streames med norske kommentarer

Bocuse d’Or Europe 2020 streames med norske kommentatorer. Harald Osa (torsdag og fredag), Bent Stiansen (torsdag) og Jimmy Øien (fredag) er ekspertkommentatorer.

Vær oppmerksom på at Estland ligger en time «foran» Norge. Sendingene starter mellom 07.00 og 07.30 begge dagene. De norske kommentatorene er i sving fra klokka 11.15 og utover. Mellom 11.15 og 12.30 kommer det norske kommentatorstudioet til å «varme opp» med videointervjuer fra andre kokker og kjøkken rundt omkring i Norge. Dag 1 er det Bent Stiansen og Harald Osa som kommenterer. Dag 2 er det Jimmi Øien og Harald Osa.

Program for stream

Torsdag 15.oktober

07:30: Sendestart. Da starter det første kjøkkenet (Spania). Neste kl. 08:40

11:15: Norske kommentarer med Bent Stiansen og Harald Osa

11:15-12:30: Kommentatorteamet lodder stemningen i Norge med intervjuer med norske kjøkkensjefer og kokker fra flere deler av landet*

12:30-16:00: Spania, Nederland, Tyrkia, Island, Estland, Danmark, Sverige, Georgia, Polen leverer. Stiansen og Osa kommenterer fat, meny, retter osv.

Fredag 16.oktober

07:30: Sendestart. Lativa er første kjøkken som starer

08:40: Norge får tilgang på sitt kjøkken og kan starte

11:15: Norske kommentarer med Jimmy Øien og Harald Osa.

11:15-12:30: Kommentatorteamet lodder stemningen i Norge med intervjuer med norske kjøkkensjefer og kokker fra flere deler av landet*

12:30-13:30: Latvia, Ungarn, Finland, Sveits, Italia og Russland leverer. Øien og Osa vil kommentere fat, meny, retter osv.

13:40: Norge leverer sin «tallerkenrett»

14:15-14:30: Norge leverer sin «fatrett»

Norge er siste land ut. Streamen fortsetter frem til seremonien starter.

16:00-16:45: Prisseremoni

* Blant kokkene som skal intervjues, finner vi blant annet Sven Erik Renaa fra Renaa (Stavanger), Ørjan Johannessen fra Bekkjarvik (Bergen/Bekkjarvik) og Christoffer W. Davidsen fra Speilsalen (Trondheim). Endringer kan forekomme.

Her kan du se alle resultater og medaljestatistikk for Bocuse d'Or og Bocuse d'Or Europe siden starten i 1987

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca