Øyvind Bøe Dalelv. (Foto: Morten Holt)

Årets kokk-kandidat: Øyvind Bøe Dalelv

Tirsdag 12. september skal det avgjøres. I dagene som kommer kan du bli mer kjent med deltakerne i Årets kokk 2017, der vinneren blir Norges nye Bocuse d’Or-kandidat. I dag: Øyvind Bøe Dalelv.

Publisert

Vi presenterer kandidatene i den rekkefølgen de starter i Mathallen, og fjerdemann ut er Øyvind Bøe Dalelv.

Øyvind Bøe Dalelv sammen med coach Even Ramsvik (til venstre) og commis Aron Espeland. (Foto: Morten Holt)

Kjøkken nummer 4: Øyvind Bøe Dalelv

Kandidat: Øyvind Bøe Dalelv

Alder: 27

Opprinnelig fra: Bodø

Arbeidssted: Soussjef på Statholdergaarden i Oslo.

Commis: Aron Espeland, kokk på Vaaghals i Oslo.

Øyvind Bøe Dalelv er én av tre finalister fra Nordland. (Foto: Morten Holt)

Coach: Even Ramsvik, daglig leder Lava Oslo.

Tredjemann fra Bodø

Øyvind Bøe Dalelv kommer fra Bodø, hvor han delte både oppvekst og kokkeskolen med konkurrenten Christian André Pettersen. Også Johnsen Skoglund var skolekamerat med Bøe Dalelv.

Han er opptatt av sitt nordnorske opphav, av det han omtaler som inspirasjon til hans kokkefaglige identitet: Å være opptatt av rene og ekte smaker fra fjell og hav.

Les også: Årets kokk-kandidat Christian A. Pettersen

Øyvind Bøe Dalelv, til daglig soussjef på Statholdergaarden, med sin commis Aron Espeland, som arbeider på Vaaghals i Oslo. (Foto: Morten Holt)

Les også: Årets kokk-kandidat Geir Magnus Svae

Les også: Årets kokk-kandidat Rasmus Johnsen Skoglund

Soussjef hos Bent Stiansen på Statholdergaarden

Team Bøe Dalelv starter i boks nummer 4 i Mathallen førstkommende tirsdag. (Foto: Morten Holt)

Oppveksten i barske omgivelser i havgapet i nord var ikke til hinder for at han tidlig begynte å se ut i verden og drømme om å representere Norge i Bocuse d’Or. Bøe Dalelv tilbrakte læretiden ved Statholdergaarden i 2007-09, før han fungerte både som kokk og kjøkkensjef hos Ole Johnny Eikefjord på Restaurant Eik i Oslo frem til 2011.

Derfra bar det tilbake til Statholdergaarden, hvor han har vært siden, og nå er soussjef. Han har vært kokk på juniorlandslaget, på yrkeslandslaget og i det norske kokkelandslaget (seniorer). Bøe Dalelv vant også NM i kokkekunst i fjor (2016).

Les også: Klare for å bli Norges neste Bocuse d'Or-kokk

Nordnorsk identitet

Min matfilosofi er preget av min nordnorske identitet. Rene, enkle og tydelige smaker. Maten jeg lager er påvirket av min daglige jobb på Statholdergaarden, der vi serverer moderne klassisk og god mat. Samtidig har jeg en personlig touch på det som presenteres under konkurranser. Det viktigste for å utvikle faget er å inspirere andre. Jobbe med kokkelærlinger, å være kreativ med sine kollegaer. Mulighetene er så utrolig mange. Jeg er glad for at jeg valgte kokkeyrket.

Øyvind Bøe Dalelv deltok også i Årets kokk 2015, der han tok bronse.

Les mer på Bocusedornorge.no

Les også: Øyvind Bøe Dalelv vant NM i kokkekunst 2016

Les også: Gull til Bøe Dalelv i World Skills 2011

Les også: Bronse til Bøe Dalelv i Årets kokk 2015

Her kan du se Bøe Dalelvs plakat til Årets kokk 2017

Den siste kandidaten, Filip August Bendi, presenteres mandag 11. september

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS