Du er her

Årets kokk-kandidat: Geir Magnus Svae

Tirsdag 12. september skal det avgjøres. I dagene som kommer kan du bli mer kjent med deltakerne i Årets kokk 2017, der vinneren blir Norges nye Bocuse d’Or-kandidat. I dag: Geir Magnus Svae.
Av Morten Holt
Publisert 05.09.2017 05:32

Vi presenterer kandidatene i den rekkefølgen de starter i Mathallen, og andremann ut er veteranen Geir Magnus Svae.

Kjøkken nummer 2: Geir Magnus Svae


Geir Magnus Svae sammen med sin commis Henrik Falkensten (til venstre) og commis Christer Rødseth. (Foto: Morten Holt)

Kandidat: Geir Magnus Svae.

Alder: 42

Opprinnelig fra: Vestfold

Arbeidssted: Konsernkjøkkensjef for Bølgen & Moi AS.

Commis: Henrik Falkensten, kokk og pastrychef på Bølgen & Moi Tjuvholmen i Oslo.

Coach: Christer Rødseth, kjøkkensjef på Vaaghals i Oslo.

Les også: Klare for å bli Norges neste Bocuse d'Or-kokk

Konsernkjøkkensjef for Bølgen & Moi


Geir Magnus Svae er konsernkjøkkensjef for Bølgen & Moi. (Foto: Morten Holt)

Geir Magnus Svae (42) er konsernkjøkkensjef hos Bølgen & Moi i Oslo. Han regnes blant Norges fremste fagpersoner i kokkefaget.

Som manager for juniorkokkelandslaget fra 2008 til 2012, vant han både sølv i VM i 2010 og sølv i OL i Erfurt 2012. Samme året vant han også den prestisjetunge finalen i WACS Global Chef i Sør-Korea. Året etter han ble kåret til «Årets kjøkkensjef» i Norge.

Svae vokste opp på et familiehotell i Vestfolds skoger, med moren og storesøsteren som de første kokkeforbildene. Stedet var på en relativt øde plass, så veien til grytene ble veldig kort. Noen spesiell kokkestil er han ikke så opphengt i, men han liker variasjon og lager mat med hjerte og sjel. Selv hevder han at hans store styrker er smak og det å jobbe under press. Svae er også utdannet diplomkokk fra Gastronomisk Institutt.

Les også: Årets kokk-kandidat Christian A. Pettersen

Anerkjent norsk kokk


Team GMS er klar for Årets kokk 2017. (Foto: Morten Holt)

Ikke bare har han vunnet flere konkurranser. Svae er også en av få i Norge med internasjonalt dommerkurs for WACS, både nasjonalt, nordisk og internasjonalt. Han har dømt flere kokkekonkurranser tidligere som meddommer og hoveddommer.

Drømmen om å delta i Bocuse d´Or har vært der lenge, og målet er klart.

– Jeg er leken, engasjert og liker å overraske. Jeg tenker utenfor boksen, og forsøker å ta opp det beste fra nye trender. Smaksmessig er jeg opptatt av det naturlige, og å fremheve råvarenes egensmak, sier Svae..

Vil bli den eldste Bocuse d'Or-vinneren


Geir Magnus Svae satser på å bli den eldste Bocuse d'Or-vinneren gjennom tidene. (Foto: Morten HoltI

– Jeg har hatt en drøm om Bocuse d’Or siden jeg begynte som lærling i 1992, og jeg tenker det er nå eller aldri. Til tross for min alder, har jeg aldri sluttet å utvikle meg, og er jeg supermotivert for å konkurrere. Målet er å bli tidenes eldste Bocuse d’Or-vinner i 2019, sier Svae.

Les mer på Bocusedornorge.no

Les også: Geir Magnus Svae vant Global Chefs Challenge

Les også: Geir Magnus Svae er «Årets kjøkkensjef 2011»

Les også: Geir Magnus Svae og Tor Øyvind Rudstaden ble «Årets grønne kokker» 2009

Les også: Svae og hans coach Christer Rødseth blir landslagskapteiner

Les også: Geir Magnus Svae blir konsernkjøkkensjef for Bølgen & Moi

Her kan du se Svaes plakat til Årets kokk 2017

Den neste kandidaten til Årets kokk 2017 presenteres torsdag 7. september

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her