Daniel Andreas Lind vant «Arktisk kokk» 2018. Til daglig arbeider han som kjøkkensjef ved Thon Hotel Nordlys i Bodø. (Foto: Thonhotels.no)

Thon-kokk vant Arktisk kokk 2018

Kjøkkensjefen på Thon Hotel Nordlys i Bodø, Daniel Andreas Lind, er den 16. vinneren av «Arktisk kokk 2018».

Publisert

Lind ble nummer to i 2017-utgaven. I fjor ble han slått av Simon Engen, som har vunnet konkurransen tre ganger – og den eneste som har vunnet den flere enn én gang.

Men denne gangen var det Linds tur til å klatre helt til topps på pallen.

Les også: Simon Engen vant «Arktisk kokk» 2017

Skulle ta gull

– Etter andreplassen i fjor, klarte jeg ikke la det være med det. Jeg ville ikke gi meg før jeg klarte førsteplassen, sier Daniel Andreas Lind, og fortsetter:

– Det er en fantastisk deilig følelse å vinne. Akkurat nå er det godt å være ferdig med treningen og konkurransen, slik at jeg kan bidra foran en hektisk sesong for Thon Hotel Nordlys.

Satt Thon Hotel Nordlys på matkartet

– Lind har gjort en kjempeinnsats, og har vært med på å posisjonere Thon Hotel Nordlys på matkartet i nord. Han er til stor inspirasjon for resten av hotellene våre, sier F&B-manager hos Thon Hotels, Arne Marius Berg.

Arktiske råvarer

«Arktisk kokk» arrangeres av Arktisk Meny, og skal stimulere kokker til bruk av arktiske råvarer. Måler er også å inspirere kokker og kjøkkensjefer til å lage nye og spennende retter med disse råvarene.

«Arktisk kokk» har blitt arrangert i 18 år, og deltakerne som kan være med på være kokker i Nord-Norge, Svalbard eller på Hurtigruten.

Menyen

Vinnermenyen til Lind besto blant annet av speket og sotet laks med gresskarpuré, syrlig grønnkål og vårløk. Tørrhengt entrecôte med brent purreløk fylt med potetkrem tilsmakt oksefett, potetkrisp, langtidsbakt sellerirot og syrlig rødbete og puré. Til dessert laget Lind sjokoladeganaché med blant annet solbær-cremeux, multebær-Madeleines med hvit sjokolade og kesam-is.

Førstepremien i konkurransen er en reise eller opplevelse til en verdi av 15 000 kroner.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Vinnere, Arktisk Kokk 2001 - 2018

Under finner du alle vinnerne av Arktisk Kokk (2001-2018):

2018: Daniel Andreas Lind (Thon Hotel Nordlys, Bodø)

2017: Simon Engen (Hundholmen Brygghus, Bodø)

2016: Simon Engen (Restaurant Bjørk, Bodø)

2015: Anders Sletten (Hoelstuen, Harstad)

2014: Espen Ramnestedt (Smak, Bodø) 

2013: Nicklas Buus Nielsen (De 4 Roser, Tromsø)

2012: Rasmus Johnsen Skoglund (Lyst På, Bodø)

2011: Simon Engen (Restaurant Bjørk, Bodø)

2010: Alexander Felipe Øines (Lyst På, Bodø)

2009: Anne-Berit Mydland Simonsen (Spitsbergen Travel/Funksjonærmessen Longyearbyen)

2008: Morten Andersen (Henningsvær Bryggehotell)

2007: Heidi Nygård Lande (Svendgårds, Bodø/Pascal, Aker brygge)

2006: Svein Kristian Malin (Svendgårds, Bodø)

2005: Ruben Einarsen (Henningsvær Bryggehotell)

2004: Martin Lien (Svendgårds, Bodø)

2003: Heidi Sophie Hansen (Radisson SAS Polar Hotel, Longeyarbyen)

2002: Kari Innerå (Restaurant Du Verden, Svolvær)

2001: Øystein Moe (Sommarøy Kurs og Feriesenter, Sommarøy)

Arktisk kokk

Arktisk kokk arrangeres i 2018 for 18. gang

Kokker med arbeidssted i Nord-Norge og Svalbard, samt Hurtigruten, kan delta.

Konkurransen arrangeres av matnettverket Arktisk Meny, som ønsker å stimulere til bruk av råvarer fra det arktiske spiskammer. Målet er også å inspirere kokker og kjøkkensjefer til å kreere nye og spennende retter til glede for øye og gane, og også å høyne statusen til kokkeyrket.

Powered by Labrador CMS