Du er her

Vant Arktisk kokk for tredje gang

Bodø fortsetter å plukke kokkeseire. I forrige uke vant Christian A. Pettersen Årets kokk. Onsdag vant en av Pettersens medhjelpere i den konkurransen, Simon Engen, Arktisk Kokk 2017. Ikke nok med det – Engen vant for tredje gang. Han vant også i 2011 og i 2016.
Av Morten Holt
Publisert 20.09.2017 20:00


Simon Engen (midten) var en viktig støttespiller for Christian A. Pettersen og commis Kim Iamram i oppkjøringen mot Årets kokk 2017, som endte med seier. En drøy uke senere endte Engen selv på toppen av pallen, i Arktisk Kokk 2017. (Foto: Hundholmen Brygghus & Gastropub)

Og det var vår nye Bocuse d’Or-deltaker Pettersen som delte ut førstepremien til en av sine kokkevenner fra Bodø.

Simon Engen arbeider nå på Hundholmen Brygghus & Gastropub i nordlandshovedstaden.

Les også: Simon Engen vant Arktisk kokk 2016

Les også: Gull til Simon Engen i Arktisk kokk 2011

Også sølvet til Bodø

I Årets kokk for en drøy uke siden kapret Bodø hele pallen. Denne gang ble det to pallplasser. Også sølvet gikk nemlig til en Bodø-kokk, nemlig Daniel Andreas Lind, som arbeider på Thon Hotel Nordlys. På tredjeplass kom Merethe Elisabeth Lundberg fra Lapphaugen Turiststasjon i Indre Troms.

De andre finalistene var Ruben Fævelen (Scandic Syv Søstre i Sandnessjøen), Inge Marius Olsen, (Tavernan i Alta) og Kjell Kristian Nilsen (Vertshuset Skarven i Tromsø).

I Arktisk Kokk konkurrere nordnorske kokker om å være best på lokal mat. Råvarene skal være fra Nord-Norge.

Her kan du følge Simon Engen på Facebook

Arktisk verdiskapning

Også Arktisk Verdiskaping fikk en vinner i dag. Anitas Sjømat til topps for tørrfisk torskefilet, mens sølvet gikk til Arctic Mustard og deres sennep og bronsen til Lofoten gårdsysteri for Sommersnø, en ost. Heidis Sjokoladedrøm fikk hederlig omtale.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

 

Faktaboks

Arktisk kokk

Arktisk kokk arrangeres i 2017 for 17. gang

Kokker med arbeidssted i Nord-Norge og Svalbard, samt Hurtigruten, kan delta.

Konkurransen arrangeres av matnettverket Arktisk Meny, som ønsker å stimulere til bruk av råvarer fra det arktiske spiskammer. Målet er også å inspirere kokker og kjøkkensjefer til å kreere nye og spennende retter til glede for øye og gane, og også å høyne statusen til kokkeyrket.

Vinnere, Arktisk Kokk 2001 - 2017

Under finner du alle vinnerne av Arktisk Kokk (2001-2017):

2017: Simon Engen (Hunholmen Brygghus, Bodø)

2016: Simon Engen (Restaurant Bjørk, Bodø)

2015: Anders Sletten (Hoelstuen, Harstad)

2014: Espen Ramnestedt (Smak, Bodø) 

2013: Nicklas Buus Nielsen (De 4 Roser, Tromsø)

2012: Rasmus Johnsen Skoglund (Lyst På, Bodø)

2011: Simon Engen (Restaurant Bjørk, Bodø)

2010: Alexander Felipe Øines (Lyst På, Bodø)

2009: Anne-Berit Mydland Simonsen (Spitsbergen Travel/Funksjonærmessen Longyearbyen)

2008: Morten Andersen (Henningsvær Bryggehotell)

2007: Heidi Nygård Lande (Svendgårds, Bodø/Pascal, Aker brygge)

2006: Svein Kristian Malin (Svendgårds, Bodø)

2005: Ruben Einarsen (Henningsvær Bryggehotell)

2004: Martin Lien (Svendgårds, Bodø)

2003: Heidi Sophie Hansen (Radisson SAS Polar Hotel, Longeyarbyen)

2002: Kari Innerå (Restaurant Du Verden, Svolvær)

2001: Øystein Moe (Sommarøy Kurs og Feriesenter, Sommarøy)