Arktisk Kokk 2015: Anders Sletten.

Hoelstuen-kokk vant Arktisk Kokk 2015

Anders Sletten, som til daglig arbeider på Hoelstuen i Harstad, vant dag konkurransen Arktisk Kokk 2015, som ble arrangert i Tromsø. På sølvplass endte André Larsen fra Thon Hotel Lofoten i Svolvær, mens bronsen gikk til Inge Marius Olsen fra Studenthuset i Alta.

Publisert

Anders Sletten fra Hoelstuen i Harstad vant Arktisk Kokk 2015. (Foto: Rune Stolz Bertinussen/Reiseliv i Nord AS)

Anders Sletten tok dermed to steg opp på pallen fra i fjor. Han endte nemlig på bronseplass i 2014-utgaven av Arktisk kokk. Han har gjennom mange år arbeidet hos og med Nils Arthur Gjeitanger på den anerkjente Harstad-restauranten.

Best på smak, utseende og komposisjon

– Sletten leverte det beste måltidet, både med tanke på smak, utseende og komposisjon, sier juryleder Harald Nesse fra Vestfold Kokkenes Mesterlaug.

«Han brukte de arktiske råvarene med respekt, og estetisk gjenspeilet oppgaven», uttaler juryen, som også lot seg begeistre over den fantastiske multedesserten hans.

Seks finalister

De tre beste i Arktisk Kokk 2015. Fra venstre Inge Marius Olsen, videre sølvvinner André Larsen og til høyre gullvinner Anders Sletten. (Foto: Rune Stolz Bertinussen/Reiseliv i Nord AS)

Juryen understreker videre at det var et usedvanlig jevnt nivå i toppen, med sjelden jevn poengfordeling:

Alle deltakerne leverte gode nordnorske porsjoner, og vi håper de får blod på tann og fortsetter å konkurrere. Det er viktig både for faget og for Nord-Norge, sier juryen.

Seks finalister kjempet om den gjeve tittelen, og de har kvalifisert seg i tøff konkurranse med 15 andre talentfulle kokker fra Nord-Norge og Svalbard.

En hemmelig jury valgte ut de seks. Øvrige finalister i Arktisk Kokk 2015 var Lars Berbusmel (Restaurant Bjørk i Bodø), Øystein Moe (Eide Handel i Tromsø) og Alexander Wolstenholme (Mathallen i Tromsø).

Arktiske råvarer

Kokkene har tilberedt retter av disse råvarene: Laks fra Lerøy Aurora, lam fra Sørreisa, Gulløye, jordskokk, og multebær og bringebær fra Finnmark og Nordland.

De tre vinnerne får alle en matfaglig reise eller opplevelse. Førstepremien har en verdi på 20 000 kroner, annenpremien 8000 kroner og tredjepremien 5000 kroner. I tillegg får finalistene anerkjente kokkekniver fra Tamahagane.

Inspirasjon og ganefryd

Konkurransen arrangeres av matnettverket Arktisk Meny, som ønsker å stimulere til bruk av råvarer fra vårt arktiske spiskammer. Målet er også å inspirere kokker og kjøkkensjefer til å kreere nye og spennende retter til glede for øye og gane, og også å høyne statusen til kokkeyrket. Arktisk Kokk arrangeres i år for 15. gang, heter det i en pressemelding fra arrangøren.

Arktisk Kokk 2001 - 2015

Under finner du alle vinnerne av Arktisk Kokk (2001-2015):

2015: Anders Sletten (Hoelstuen, Harstad)

2014: Espen Ramnestedt (Smak, Bodø)

(Espen Ramnestedt er portrettert i magasinet Horeca - nummer 6 2015)

2013: Nicklas Buus Nielsen (De 4 Roser, Tromsø)

2012: Rasmus Johnsen Skoglund (Lyst På, Bodø)

2011: Simon Engen (Restaurant Bjørk, Bodø)

2010: Alexander Felipe Øines (Lyst På, Bodø)

2009: Anne-Berit Mydland Simonsen (Spitsbergen Travel/Funksjonærmessen Longyearbyen)

2008: Morten Andersen (Henningsvær Bryggehotell)

2007: Heidi Nygård Lande (Svendgårds, Bodø/Pascal, Aker brygge)

2006: Svein Kristian Malin (Svendgårds, Bodø)

2005: Ruben Einarsen (Henningsvær Bryggehotell)

2004: Martin Lien (Svendgårds, Bodø)

2003: Heidi Sophie Hansen (Radisson SAS Polar Hotel, Longeyarbyen)

2002: Kari Innerå (Restaurant Du Verden, Svolvær)

2001: Øystein Moe (Sommarøy Kurs og Feriesenter, Sommarøy)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS