Hildonen ble Årets restauratør

Roar Hildonen, som sammen med Alexander Skjefte står bak Trondheim-restauranten To Rom og Kjøkken, ble i kveld hedret med utmerkelsen Årets restauratør på Serviceforum 2016.

Publisert
Roar Hildonen er kåret til Årets restauratør. Prisen ble delt ut på Serviceforum i Stavanger i kveld.
Roar Hildonen er kåret til Årets restauratør. Prisen ble delt ut på Serviceforum i Stavanger i kveld.

Prisen, diplom og en pengesum ble overrakt Serviceforums bankett på Sola Strand Hotel av instituttleder Truls E.J. Engstrøm og Terje Hansen styreleder i NHO Reiseliv Vest-Norge.

De to øvrige finalister til utmerkelsen Årets Restauratør var Jørn Lie (Gamle Raadhus og Vaaghals, Oslo) og Tom Victor Gausdal (Strand restaurant, Bærum og Smalhans, Oslo m.fl).

Gjenopptatt pris

Utmerkelsen Årets Restauratør ble første gang delt ut i 2006 av NHO Reiseliv og Horeca (Horecanytt.no). Siste vinner var Bent Stiansen i 2011.

Etter et opphold blir den årlige tradisjonen nå videreført i et samarbeid mellom NHO Reiseliv og Norsk Hotellhøgskole ved Universitetet i Stavanger. 30 restaurantbedrifter og deres ledere ble nominert til årets hederspris.

Roar Hildonen.
Roar Hildonen.

Kriteriene var omfattende, fra å kunne by på gode måltidsopplevelser, kundetilfredshet, ansvarlig ledelse og drift til konseptgjennomføring og samfunnsansvar.

– Et veldrevet fyrtårn

«Av en håndfull kvalifiserte kandidater skilte Roar Hildonen i restaurant To Rom og Kjøkken seg ut. Spisestedet har vært et veldrevet fyrtårn i bransjen med strålende resultater både økonomisk og når det gjelder måltidsopplevelser. Partner Hildonen har med sin over 30 års erfaring i bransjen vært med å prege både resultatene, atmosfæren og staben til å yte på et jevnt høyt nivå over tid. Restauranten satser på trønderske råvarer. De over 30 faglærte kokker og servitører som i restaurantens ti-årige historie har fått sin faglige ballast her, har i tillegg til kunnskap og ferdigheter fått engasjement og glød med på kjøpet. Hildonen var nominert i godt selskap», heter det i en pressemelding.

Les også: Hildonen og Skjefte etablerer serveringssted i E.C. Dahls Bryggeri

Årlig pris

Hotellhøgskolen og NHO Reiseliv vil gjøre utdelingen av hedersbetegnelsen Årets restauratør til en årlig foreteelse.

På sikt er målet at studenter ved skolen skal delta i utvelgelsen av finalister, ved at de oppsøker et lite utvalg nominerte restauranter som først er sjekket av en fagjury.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS