Frode Selvaag. (Foto: NKL)

Frode Selvaag er «Årets kjøkkensjef 2016»

NKL har i dag tildelt Frode Selvaag ærebevisningen «Årets kjøkkensjef 2016». Det skjedde i forbindelse med NKLs landsmøte i Sandefjord i helgen. I dag driver han firmaet «Ryfylkekokken».

Publisert
Frode Selvaag er Årets kjøkkensjef 2016. (Foto: NKL)

Frode Selvaag er en ung, men likevel erfaren kokk fra Sandeid. Han har vokste opp med og i grytene til både mor, mormor og farmor. Han ble tidlig i livet interessert i båt og fiske, med utrolig mange turer med farfar og morfar. Han finner fremdeles roen på sjøen

Selvaag flyttet til Haugesund som 15-åring for å ta kokkeutdanning på Karmsund vgs. Etter skolen tok han fatt på to års læretid hos Arne Brimi ved Fossheim Turisthotell i Lom (1999-2001)

Kvalitet og råvarer

«Frode Selvaag er en person som legger ned masse tid med tanke på kvalitet og råvarer. Han er utrolig opptatt av faget. Lokale råvarer, kortreist, ja det skal det være, og det å fremme faget og bransjen overfor unge flotte mennesker er og blir en glede. Spør vi ham om å må bli med på noe, så er svarte alltid JA». Jeg tror ikke jeg kjenner noen andre med så mye kjærlighet, stolthet, ydmykhet, glede, godhet og faglig styrke som han» heter det i en pressemelding fra NKL.

Selvaags CV

Dette er noe av det Frode Selvaag kan se tilbake på:

* Ansvarlig for daglig drift (commis) av kjøkkenet på Gastronomisk institutt i Stavanger (2002- 2004)

* Kokk ved den norske ambassaden i Washington DC, USA hos Knut Vollebæk (2003-2004)

* Studieturer til Italia, Bergamo og Sorrento, som har gitt reisefeber og masse faglig inspirasjon.

* Soussjef på Craigs Kjøkken (Craig Whitson) i Stavanger

* Kjøkkensjef på Spa Hotell Velvære (2006-2010)

* Driver nå Ryfylkekokken AS og er offisiell Sterling Chef for Sterling White Halibut, Hjelmeland.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS