Klart for nye Grand Café

30 millioner kroner er investert i «nye» Grand Café i Oslo. Torsdag 20. oktober klokka 16 gjenåpnes den ærverdige restauranten på Karl Johans gate for både gamle og nye gjester.

Publisert
Fra preåpningen mandag kveld. (Foto: Grand Café)
Fra preåpningen mandag kveld. (Foto: Grand Café)

– Teamet gleder seg veldig til å se hvordan Grand Café kommer til live igjen og blir byens naturlige samlingssted. Det blir stort å oppleve atmosfæren av en fullsatt og nyoppusset Grand Café, og høre gjestenes mottakelse av både mat og interiør. Vi håper vi kommer til å overraske alle – i positiv forstand, sier daglig leder Anine Tennøe.

Med seg i det nevnte teamet har Tennøe Alexander Østli Berg (kjøkkensjef, for tiden i Erfurt i Tyskland der han er med det norske kokkelandslaget i OL), Christofer Bengtsson (kjøkkensjef), Fabio Borgianni (sjefssommelier), Sofia Östlund (restaurantsjef) og Nanett Brixen Johansen (assisterende restaurantsjef).

Nye Grand Café åpnes for publikum torsdag 20. oktober. (Foto: Grand Café)
Nye Grand Café åpnes for publikum torsdag 20. oktober. (Foto: Grand Café)

– Skape ny kulturhistorie

Den nye vinkjelleren på Grad Café. (Foto: Grand Café)
Den nye vinkjelleren på Grad Café. (Foto: Grand Café)

– Vi er ydmyke og stolte over å være med på å videreføre og skape ny kulturhistorie med Grand Café, og har gledet oss lenge til å endelig kunne åpne Grand Café igjen, og ser frem til å ønske alle velkommen, sier marked- og kommunikasjonssjef i Fursetgruppen, Marianne Nygård-Hansen.

Nye Grand Café blir en restaurant med en helt spesiell atmosfære. Det er bokstavelig talt høyt under taket, en storstue står klar til å ønske nye og gamle gjester velkommen.

Kjøkkenet, med Alexander Østli Berg og Christofer Bengtsson i spissen er åpent med innsyn til kokkene som tilbereder mat med råvarer hovedsakelig fra Norden, med noe innspill fra andre deler av verden. Kjøkkensjefene har fokus på at det skal være gode smaker og kan røpe at det blir spennende retter.

Vinkjelleren

I den tidligere nattklubben Bonanza i Grand Hotel er det nå skapt en stor og åpen vinkjeller. Et vinkonsept med plass til en betydelig samling gode viner, i ulike prisklasser. Her kan man nyte et glass vin sammen med snacks bestående av blant annet skinke og oster fra baren.

Ledet av Fabio Borgianni, som er sjefssommelier, som har bred erfaring fra ulike mat- og vin-konsepter. Vinkjelleren vil også kunne huse små og store selskaper, vinsmakinger og vinkurs, og har to chambre séparée av ulik størrelse.

Historien

«Det er lagt vekt på å bevare de historiske linjene, blant annet ved å avdekke og gjenskape Lars Backers dekorhimling, samt renovere Thonet-stolene som har fulgt Grand Café i mange tiår. Samtidig er det også satset på interiør som har referanser til vår egen samtid, for å skape en Grand Café som ikke bare omfavner historien, men også nåtiden. Gjestene kan glede seg over synet av de tre berømte Krohg-maleriene som fortsatt henger på veggene, nå enda mer i fokus enn før. Kulturhistorien sitter fortsatt i veggene, og målet vårt er at den skal videreføres av mennesker fra nåtiden. Vi har stor respekt for historien, men samtidig er det vår oppgave å skape en Grand Café som passer for vår tid», heter det i en pressemelding fra Fursetgruppen.

«Utgangspunktet vårt har vært de fargerike menneskene og det interessante mangfoldet av gjester fra alle samfunnslag som har gjestet Grand Café. Restauranten har vært et unikt samlingssted og arena for møte mellom mennesker, uansett sosial status, i over hundre år. Flere av disse karakterene er med på maleriet «Kristiania bohemen» av Krogh - kjente forfattere, kunstnere og andre sentrale personer som levde sine åndelige liv på Grand Café mot slutten av 1800-tallet», heter det videre.

Forvalte kulturarven

– Vi har satset på interiør, kommunikasjonsløsninger og et visuelt uttrykk for å videreføre og forvalte kulturarven sier Bjørn Tore Furset, innehaver av Fursetgruppen.

For å omfavne historien ytterligere, har det også blitt utviklet en kunstfoto-retning både som uttrykk og som utfyllende elementer til maleriet – som en tydelig referanse mellom fortid og nåtid. Den norske fotografen Baard Lunde står bak bildene som kan ses brukt på ulike flater, blant annet i foajeen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS