Martin Sveian (3).jpg
Martin Sveian (3).jpg

Sveian ble Nordic Chef of the Year

I fjor høst endte Rica Nidelvens Martin Sveian på bronseplass i NM i kokkekunst. I helga tok han steget helt opp på toppen av seierspallen i den anerkjente kokkekonkurransen Nordic Chef of The Year, der lovende kokker fra de nordiske nasjonene kjemper om tittelen.

Publisert

Martin Sveian vant Nordic Chef of The Year 2011. (Foto: Morten Holt)

Ingen tilberedte menyen bedre enn Martin Sveian fra Norge da flere av Nordens aller beste kokker møttes i Bergen under Nordisk Kongress i slutten av forrige uke.

Nidelven-kokk Martin Sveian overbeviste og kunne smile ettter seieren i Nordic Chef of The Year 2011. (Foto: Morten Holt)

Rica Nidelven, hotellet som år etter år har den beste hotellfrokosten i landet, produserer kokker på løpende bånd. Nå vant altså Sveian.

Senere i dag (tirsdag 7. juni) skal en annen av hotellets kokker, Rune Ørsjødal, forsvare de norske fargene i den nordiske kokkekonkurransen Linie Award i Oslo!

Les om da Sveian tok bronse i NM i kokkekunst 2010 her

Dalelv beste Wild Card

De norske deltakerne bet for øvrig godt fra seg. Best Wild Card ble Øyvind B. Dalelv, som også er medlem av Det norske juniorkokkelandslaget. I tillegg fikk Dalelv bronse i Nordic Chef of the Year.

Andre plassen i Nordic Chef of the Year gikk til svenske Klas Lindeberg, mens det ble delt fjerdeplass mellom Tommy Friis fra Danmark og Sami Huhtala fra Finland.

"

Øyvind Bøe Dalelv ble beste Wild Card i Nordic Chef of The Year 2011. (Foto: Arkiv)

Faglig høyt nivå

"Stemningen stod i taket da resultatene ble offentliggjorte. Dette er jo bare helt fantastisk, meldes det på NKLs hjemmesider"

Jørn Lie, dommer fra Norge, uttaler at det var høyt faglig nivå på konkurransen og at det var den beste som vant.

Følgende føringer var lagt for utarbeidelse av menyen:

Forrett: Kamskjell, kongekrabbe og blåskjell.

Hovedrett: Ørret og Sterlingkveite skulle utgjøre 60 prosten av retten samlet.

Dessert: Rabarbra, mørk sjokolade og yoghurt

Søkelys på unge kokketalenter

I 2010 besluttet de nordiske landene at de skulle ha større søkelys på å løfte frem ungdom, og arrangerte for første gang konkurransen “ Wild Card” for ungdom under 23 år.

Her deltar en ungdom fra de fem nordiske landene og konkurrerer med samme retningslinjer som deltakerne på Nordic Chef of the Year.

Øyvind B. Dalelv hevdet seg altså som nevnt meget bra. De andre deltakerne i Wild Card var Emma Arlandson fra Sverige, Ylfa Helgadottir fra Island, Dennis Jensen fra Danmark og Ismo Sipeläinen fra Finland.

Norges Kokkemesteres Landsforening var ansvarlig for kongressen og Bergen Kokkenes Mesterlaug var teknisk arrangør for den nordiske kongressen og kokkemesterskapet.

Les mer på NKLs hjemmesider

"