Linie Award Heuch Hellstørm

Linie-pris til Hellstrøm

Eyvind Hellstrøm ble hedret med Linie Honours Award tirsdag. Danske Tommy Friis vant årets utgave av kokkekonkurransen Linie Award.

Publisert

Tommy Friis fra Ebeltoft vant den nordiske kokkeprisen Linie Award. (Foto: Georg Mathisen)

Han var eldst og mest erfaren av de talentfulle finalistene, han var Årets Kokk 2010 i Danmark, og nå kan han også føye Linie Award til listen over priser.

Tommy Friis (midten) fra Ebeltoft vant den nordiske kokkeprisen Linie Award, og hylles av juryleder Geir Skeie (til venstre) og vert Ole Martin Alfsen. (Foto: Georg Mathisen)

Tommy Friis driver Molskroen i Ebeltoft, vest på Jylland.

Grimstad norsk deltaker

Den norske deltakeren i konkurransen var Raymond Grimstad fra Tango Restaurant i Stavanger.

Simon Weinberg, som arbeider på Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo, representerte Sverige, mens Eric Räty fra Michelin-restauranten Restaurant Chez Dominique i Helsinki var Finlands deltaker.

Kraftige smaker

– Vinneren laget en rett med god kvalitet og kraftige smaker som passet sammen med akevitten, konstaterer juryleder Geir Skeie. Linie Awards handler nemlig om å lage en hovedrett som skal stå til Linie-akevitten, basert på nordiske råvarer.

– Veldig godt sammen med akevitten, sier Skeie om den laksebaserte retten til Friis, med solide innslag av akevitt også i maten. Vinneren får et stipend på 25.000 kroner, en uke på Restaurant Chez Dominique i Helsinki og plass i neste års jury.

Linie Honours Award

Halvor Heuch hedret Eyvind Hellstrøm med landets mest eksklusive trompet – inneholdende akevitt, naturlig nok. (Foto: Georg Mathisen)

Også Eyvind Hellstrøm har fått Linie-heder. Han ble tildelt Linie Honours Award.

Hellstrøm var med på å dra igang Linie Award, og sjefsdestillatør Halvor Heuch i Arcus berømmer ham for innsatsen for nordisk mat og drikke.

Les mer fra Linie Award i neste nummer av Horeca (nummer 4 2010)

Bli abonnent på Horeca her

"
Powered by Labrador CMS