Gunnar Hvarnes sølv.JPG

Hvarnes tildelt André Enghs gullnål

Gunnar Hvarnes er tildelt NKLs høyeste utmerkelse, André Enghs gullnål, på banketten under NKLs landsmøte på Fauske i mars. Gullnålen som er NKLs høyeste utmerkelse, kan tildeles personer fra inn og utland, som gjennom sitt virke og innsats har arbeidet for kokkefagets fremme, det seg faglig, litterært og administrativt.

Publisert

Gunnar Hvarnes etter at han tok sølv i Bocuse d`Or Europe 2010. (Foto: Morten Holt)

Her er juryens begrunnelse og tale under banketten:

”Andre Enghs gullnål skal i dag deles ut til en person som nyter stor respekt i kokkefaget. Gjennom sin faglige dyktighet og sin omgjengelige væremåte og gode humør. Fra læretiden på et relativt lite sted på høyfjellet gikk turen til hovedstaden og jobber som kokk, souschef og så kjøkkensjef. I tillegg skaffet personen seg raskt internasjonal erfaring i nabolandet, før han kom hjem igjen og arbeidet som kjøkkensjef på en av hovedstadens mest respekterte spisesteder. Personen er kjent for sin gode arbeidsteknikk og meget høye nivå på smak, erfaringer som deles med andre kollegaer. Han er raus.Han har deltatt i NM hele fem ganger, sølv i 2004 og gull to ganger i 2006 og 2007. Han har vært på det norske kokkelandslaget i to perioder, hvor han var kaptein fra 2004 til 2008, og de ble verdensmestere i 2006 og olympiske mestere i 2008. Gunnar Hvarnes ble Årets kokk i 2010, tok sølv Bocuse d`Europe og sist men ikke minst bronse i Bocuse d`Or 2011.

Det er med ærbødighet NKL gratulerer Gunnar Hvarnes med NKLs høyeste utmerkelse Andre Enghs gullnål”.

Les mer på NKLs hjemmeside

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS