Sjømat illustrasjon2
Sjømat illustrasjon2

Thomas Johansen Borgan ble Årets Sjømatkokk 2011

Thomas Johansen Borgan, til daglig er kjøkkensjef på Rica Bakklandet i Trondheim, vant lørdag ”Årets Sjømatkokk 2011”. – Jeg er kjempeglad og litt i sjokk, sier en lykkelig vinner.

Publisert

Johansen Borgan har hatt ikkje hatt all verdens tid til å forberede seg til konkurransen. Rica Bakklandet ble nemlig åpnet 1.august. Det har det vært en travel sensommer for Årets Sjømatkokk.

Lysing, fjellørret og tørrfisk

Han tilberedte tre retter av råvarene lysing, fjellørret og tørrfisk. Gode smakskombinasjoner som han vet fungerer og selv har troen på var viktig for Thomas i valg av tilbehør og metode.

Det var en enstemmig jury som mente at vinneren utmerket seg med topp mat på alle tre rettene. Thomas har tidligere arbeidet på Restaurant 5 bord og Britannia Hotel, begge i Trondheim.

Reiser og nye matopplevelser

– Pengepremien på 10 000 kroner skal brukes til reiser og gode matopplevelser, som igjen gir ny inspirasjon, sier vinneren.

På andreplass kom Kåre André Hjartholm, som arbeider for Brygga 11, Geir Skeie i Sandefjord og tredjeplassen gikk til Karl Torbjørn Andersen som jobber på Søtt og Salt i Bergen. Totalt var det seks deltakere i finalen.

Under Bergen Matfestival

Den nasjonale kokkekonkurransen ”Årets Sjømatkokk” arrangeres av Norsk Sjømatsenter i samarbeid med Bergen Kokkenes Mesterlaug, Norges Kokkemesteres Landsforening og Eksportutvalget for fisk, som også er sponsorer for konkurransen.

Konkurransen ble arrangert under Bergen Matfestival på Bryggen i Bergen lørdag 10.september.