ChristianSætherMathiassen4

Kjemper om å bli Årets sjømatkokk 2011

Christian Sæther Mathiassen, Jørgen Fjeldberg, Kåre André Hjartholm, Thomas Johansen Borgan, Karl Torbjørn Andersen og Mads Andre Hansen kjemper lørdag 10. september om å bli ”Årets Sjømatkokk 2011”.

Publisert

Mads Andre Hansen (til venstre) er en av deltakerne i Årets Sjømatkokk 2011. Her sammen med Tom-Victor Gausdal. (Foto: Morten Holt)

Det er klart for den niende utgaven av konkurransen ”Årets Sjømatkokk 2011”, som arrangeres i forbindelse med Bergen Matfestival i helga.

Konkurransen starter kl 09.00 og holdes i et konkurransetelt like ved Radisson Blu Royal på Bryggen.

Gode kandidater

Christian Sæther Mathiassen er en av finaliistene i Årets Sjømatkokk 2011. Her i aksjon under NM i kokkekunst i 2010. (Foto: Heidi Fjelland)

På bakgrunn av innsendte oppskrifter på tørrfisk har seks kandidater blitt trukket ut til å være med. Det er veldig gledelig at i år er deltakerne spredt over hele landet.

Dessuten stiller for første gang en kokk fra restauranten Brygga 11 i Sandefjord, som Bocuse d’Or-vinner Geir Skeie startet i fjor. Mads André Hansen, som tidligere i år ble kåret til uoffisiell vinner av NM i tapas, er også blant deltakerne. Christian Sæther Mathiassen deltok i NM i kokkekunst i 2010.

Mystery Basket

Kåre André Hjartholm fra Brygga 11 i Sandefjord er en av finaledeltakerne i Årets Sjømatkokk 2011. (Foto: Morten Holt)

Temaet for konkurransen er ”Mystery basket” og som navnet sier vil ingenting bli avslørt før konkurransedagen.

Konkurransen arrangeres av Norsk Sjømatsenter i samarbeid med Bergen Kokkenes Mesterlaug og Eksportutvalget for fisk.

Her er kandidatene

Christian Sæther Mathiassen - Sola Strand Hotel (Sola)

Jørgen Fjeldberg- Bølgen & Moi (Bergen)

Kåre André Hjartholm - Brygga 11, Geir Skeie (Sandefjord)

Thomas Johansen Borgan - Rica Bakklandet (Trondheim)

Karl Torbjørn Andersen – Søtt & Salt Restaurant (Bergen)

Mads André Hansen – Strand Restaurant (Oslo)

Powered by Labrador CMS