Jon Agas Smak av Vega nett

Jon Agas smak av Vega i bokform

Oppskriftene til matkunstnerne Anna og Jon Aga på Vega Havhotell er nå samlet mellom permene i Jon Agas smak av Vega. En kokebok der råvarer fra nærområdet er tatt i bruk, og kombinert med bilder av vakker Nordland-natur er dette blitt en spennende ny kokebok. Boka ble lansert mandag 5. oktober.

Publisert

Jon Aga i aksjon på kjøkkenet på Vega Havhotell. (Foto: Morten Holt)

”Ta øya Vega på den vakre helgelandskysten, lokale råvarer av ypperste slag og oppskriftene til matkunstnerne Anna og Jon Aga. Bland dette sammen til tekst og tilsett fantastiske bilder av Nordlands natur, av sjenerøse og entusiastiske Anna og Jon og av naturens gaver. Hell i en form og pynt med nydelig layout. Dette er oppskriften bak kokeboka Jon Agas smak av Vega”, skriver Elisabeth Johnsen i Orkana Forlag i en pressemelding.

Hun skriver videre; ”Matglede og inspirasjon fra naturen slår mot deg fra sidene i boka. Du vil fornemme de vidunderligste smaker og den lifligste duft. Oppskriftene til Anna og Jon Aga er en gave til alle matelskere!”

Kjent kokk

"

Anna og Jon Aga har drevet Vega Havhotell siden 2003. (Foto: Morten Holt)

Jon Aga er kjent gjennom TV-serien Vegamat. Siden 2003 har han eid og drevet Vega Havhotell på Vega i Nordland sammen med kona Anna.

Sei er en av Jon Agas favorittråvarer. Her pannestekt sei med linsesmør og ørretkaviar, avbildet i den nye boka.

I vakre omgivelser med tilgang på ferske råvarer av alle slag, gleder de gjestene sine med utsøkte menyer. Nå deler de oppskriftene med

Tiltygg på havhotellet: Reker i dillrømme med vaktelegg fra Vega og lakserogn. (Foto: Morten Holt)

kokebokleseren.

Lang erfaring

I over 30 år har Jon Aga arbeidet i hotell- og restaurantfaget, han begynte i skrubben, fortsatte i servitørfaget, er vinkelner og har bred erfaring fra ulike kjøkken over hele Norge.

Jon Aga holder kurs om betydningen av å bruke lokal mat som merkevarebygging.

Boka vil være å finne i bokhandelen i oktober, og hadde lansering mandag 5. oktober.

Jon Agas smak av Vega

Forsiden av den nye kokeboka fra Jon Aga.

Forlag:Orkana Forlag AS

Pris: 339 kroner

Websider:www.havhotellene.no, www.orkana.no

Du kan lese mer om Jon Aga og Vega Havhotell i Horeca nummer 6 2009.

Bli abonnent på Horeca nå

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS