MagnusEkKockarnasKock2011

Magnus Ek ble Kockarnas Kock i Sverige

Det ligger mye prestisje i kåringen ”Kockarnas Kock” i Sverige, som bladet Restaurangvärlden har arrangert siden 1992. Etter at Mathias Dahlgren har vunnet kåringen åtte år på rad, var det Magnus Ek på restauranten Oaxen som i år vant den svenske kokkekåringen i 2011. Mathias Dahlgren ble denne gang henvist til andreplass.

Publisert

Magnus Ek ble Kockarnas Kock 2011 i Sverige. (Foto: Oaxen)

Den svenske deltakeren i de to siste utgavene av Bocuse d’Or, Tommy Myllymäki, er den som har gjort størst jafs på lista fra fjoråret. Fra en 20. plass i 2010, tok han steget helt opp på tredjeplassen på lista i 2011.

På lista finner vi en eneste kvinne, nemlig Karin Fransson, som er kokk på Hotel Borgholm på Öland.

Sterke navn

Det er magasinet Restaurangvärlden som deler ut prisen. Mathias Dahlgren er uten tvil den som har markert seg sterkest gjennom årene, men også andre kjente svenske kokker er blitt kåret til nummer 1, deriblant Melker Andersson, Stefano Catenacci, Fredrik Eriksson og Leif Mannerström.

De er fortsatt med på topp-20-listen (Mannerström på ”TV-lista”).

Kokkene stemmer

Det er et utvalg på rundt 60 av de beste kokkene i Sverige som stemmer frem de 20 beste. Hver kokk får stemme på tre kandidater. Det skal legges spesielt vekt på det siste årets prestasjoner.

Mathias Dahlgren (til høyre) har vunnet kåringen Kockarnas Kock åtte år på rad, men måtte i år overlate tronen til Magnus Ek. Her sammen med Paul Svensson, som du finner både på topp-20-listen og på listen over svenskenes beste TV-kokker. (Foto: Morten Holt)

Kockarnas Kock 2011 Sverige

Her er listen over de 20 beste kokkene i Sverige, ifølge kåringen til Restaurangvärlden:

1) Magnus Ek – Oaxen, Hölö

2) Mathias Dahlgren – Matbaren/Mathias Dahlgren

3) Tommy Myllymäki – Julita Värdshus m.fl

4) Bjørn Frantzén – Frantzén/Lindeberg, Stockholm

5) Magnus Nilsson – Fäviken Magasinet, Åre

6) Sayan Isaksson, Esperanto/Råkultur, Stockholm

7) Fredrik Andersson – Mistral, Stockholm

8) Johan Jureskog – Rolfs Kök/AG, Stockholm

9) Karin Fransson – Hotel Borgholm, Öland

10) Paul Svensson – Frilans, Stockholm

11) Stefano Catenacci – Operakällaren, Stockholm

12) Håkan Thörnström – Thörnströms Kök, Göteborg

13) Melker Andersson – F12-Gruppen, Stockholm

14) Fredrik Eriksson – Långbro Värdshus, Âlvsjö

15) Klas Lindberg – KL Mat & in, Hägersten

16) Tomas Diedrichsen – UIfsunda Slott, Bromma

17) Stefen Ekengren – Thoresta Herrgård, Bro

18) Andreas Dahlberg – Bastard, Malmö

19) Gustav Trägårdh – Sjömagasinet, Göteborg

20) Stefan Karlsson – Fond, Göteborg

Beste TV-kokken i Sverige

Restaurangvärlden har også kåret også den beste TV-kokken. Her er den lista (TV-programmet i parentes)

1) Marcus Aujalay (Sveriges Mesterkock)

2) Paul Svensson (Gomorron Sverige m.fl)

3) Per Morberg (Vad blir det för mat/Sveriges Mesterkock)

4) Leif Mannerström (Sveriges Mesterkock)

5) Plura Jonsson (Pluras Kök)

Les mer Restaurangvärlden sin hjemmeside

"
Powered by Labrador CMS