
To gull til Norge i kokke-OL
Etter første dag i kokke-OL, tok både både det norske junior- og seniorlandslaget gull. Community Catering-landslaget fikk sølv for sin innsats.

Norge deltar med tre lag i OL i kokkekunst i Stuttgart i 2020. Søndag konkurrerte alle de tre lagene og i dag er det klart at innsatsen sto til gull. Både kokkelandslaget og kokkelandslaget junior fikk gull.
– Vi er veldig fornøyd med gull, sier kaptein Christer Rødseth på det norske kokkelandslaget.
I går konkurrerte de i kategorien Chefs Table. Der laget de en Chefs Table bestående av seks serveringer med ingredienser fra norske fjorder, fjell og skoger.
Les også: God gjennomføring av Norges tre lag i kokke-OL

Gull til kokkelandslaget junior
De ni deltakerne på juniorlandslaget, presenterte en treretters meny til 70 personer. Kaptein Gunnar Jensen på juniorkokkelandslaget, er strålende fornøyd med å vinne gull på den første konkurransedagen.

– Det er morsomt å se at jobben vi har lagt ned, har gitt bra resultater. Konkurransen gikk etter planen. Resultatet var fantastisk, og dommerne var imponerte over maten som ble laget på konkurransekjøkkenet. Tilbakemeldingene var gode. Dette kjennes godt, sier Jensen.

I år stilte Norge for første gang et kokkelandslag i Community Catering. Det er et lag for kokker som jobber i personalrestauranter. Etter å ha levert sterkt i konkurransekjøkkenet16. februar, endte det med sølv.
– Vi er skuffet. Vi har levert optimalt, sier kaptein på kokkelandslandslaget Community Catering, Thomas Ekenes-Fosback.
Vil ha sammenlagt gull
Tirsdag 18. februar skal kokkelandslaget og kokkelandslaget junior igjen inn på konkurransekjøkkenet.
– Vi er nå topp motiverte for morgendagens konkurranse, sier Rødseth.
Coach Gunnar Hvarnes har lang konkurranseerfaring.
– Jeg har vært med i 26 store kokkekonkurranser. Det arbeidet som ble lagt ned i går, er det beste jeg har sett. Jeg har hatt en drøm å levere perfekt. I går det var det ingenting å plukke på. Lagene hadde godt humør, jobbet bra og utfylte hverandre godt, sier den meritterte coachen.
– Nå nullstiller vi oss og gjør oss klare for å gå i krigen i morgen. Gjør vi det bra der, kan det bli sammenlagt gull, sier han.
I kokke-OL er det sammenlagt poengsum som bestemmer den endelige plasseringen.

Disse deltar på NKLs landslag
Landslagene består av kokker fra hele landet, og mange av dem arbeider på Norges mest velrennomerte restauranter. Mange er allerede meritterte i internasjonale konkurranser.
Gunnar Hvarnes, coach, Larvik
Kokkelandslaget
Christer Rødseth, kaptein, Aurskog
Henrik Falkensten, Larvik
Kjell Patrick Ørmen Johnsen, Drammen
Aron Espeland, Bryne i Rogaland
Kristoffer Westvik Lofnes, Måløy
Kåre André Hjartholm, Masfjord
Robert Haugen, commis, Oslo
Jan-Erik Hauge, Bremanger
Tonje Torvanger, Sogndal

Åshild Lerbak, commis, Trysil
Nils Flatmark, commis, Trondheim
Thomas Seim Breivik, commis, Drøbak
Kenneth Pettersen, commis, Tromsø
Kokkelandslaget junior
Gunnar Jensen, kaptein, Tromsø
Thomas Mythe, Sørumsand
Runar Helgeland, Stavanger

Irmelin Aalberg Sandboe, Asker
Toum Dittideth, Trondheim
Jon Erlend Matre, Tromsø
Katrine Åsnes Gjesdal, commis, Førde
Benjamin Granerud, commis, Nordby
Kokkelandslaget Community Catering
Thomas Ekenes-Fosback, kaptein, Son/Vestby
Christian Mathiassen, Flekkefjord
Idunn Nilsen, Akershus
Pål Anda, Stavanger
Inger Renathe Østmo, Lødingen
Lava Aarsland, commis, Vigrestad
Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)
Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her
Her kan du abonnere på magasinet Horeca
Kokke-OL i Stuttgart / IKA Culinary Olympics
Prestisjefylt kokkemesterskap, som arrangeres hvert fjerde år.
Kokke-OL startet den 14. februar og avrundes med premieseremoni onsdag 19. februar.
Norge stiller i 2020 tre lag: Kokkelandslaget, kokkelandslaget junior og kokkelandslaget Community Catering for personalrestaurant-kokker.
Hele 2000 kokker fra 59 land deltar.
Søndag 16. februar konkurrerte alle tre lag: Kokkelandslaget tilberedte Chefs table og en Show Piece. Kokkelandslaget junior laget en treretters meny, Restaurant of Nations. Kokkelandslaget Community Catering laget en meny bestående av fingermat, tre varmretter og dessert til 120 personer med kostnadsgrense på fem euro per person. Den 18. februar lager kokkelandslaget en varmrettmeny og kokkelandslaget junior en buffet.
Les mer: www.nkl.no, www.olympiade-der-koeche.com
Slik beregnes plasseringen i OL i kokkekunst
Lagene starter med 100 poeng. Deretter trekkes det poeng i henhold til et omfattende reglement. Det gis poeng for hver kategori. Sammenlagt poengesum gir endelig plassering.