Friele kaffepose1 nett
Friele kaffepose1 nett

Kaffe i \"tepose\"

Friele OneCafé er en unik énkoppsløsning for friskbrygget kaffe, som er svært egnet for horecabransjen, i for eksempel hotell- og konferanserom. Alt som trengs er kokende vann. Quality Hotel & Resort på Røros er den aller første kunden.

Publisert

"Kaffe i tepose" er en gammel idé som nå er blitt realisert av et lite, svensk

firma.

- OneCafé kan ved første øyekast virke som en enkel, liten sak. Men ved nærmere inspeksjon er produktet ikke mindre enn en unik og prisbelønnet oppfinnelse, som Friele er blant de første i verden som tilbyr, sier Geir Hongset, merkevaresjef storkjøkken i Kaffehuset Friele AS.

Liten stor nyhet

Etter å ha fjernet plasten rundt forpakningen setter man det lille begeret på koppekanten, og heller kokende vann over filterposen. Deretter dyppes filterposen i det varme vannet i ca. tre minutter, omtrent som en tepose. Du kan lett regulere fyldigheten etter egen smak ved å justere trekketiden, og når kaffen er fyldig nok dras posen tilbake i beholderen.

Enkelt, greit og uten søl.

Konseptet er testet på hoteller i Sverige med meget gode resultater. En markedsanalyse gjennomført i England viser blant annet at hele 98 prosent oppfattet produktet som et høykvalitetsprodukt, og at 89 prosent gjerne vil ha OneCafé på hotellrommet de bor på.

På Røros

I Norge ble Quality Hotel & Resort Røros den aller første kunden av Friele OneCafé, og hotelldirektør Mikael Forselius gleder seg til å oppgradere kaffeløsningen blant annet på VIP-rommene.

To varianter

I september lanseres to varianter i storkjøkkenmarkedet; Friele OneCafé Classic, bestående av ulike kaffesorter som gir en fyldig kaffe med lang ettersmak Friele OneCafé Koffeinfri, hvor koffeinet er fjernet på en skånsom måte og resultatet er en kaffe som er snill mot sarte mager og nattesøvn.

Kaffen er pakket i displayesker à 112 stykker. Friele OneCafé er individuelt pakket i beskyttende atmosfære, og har ni måneders holdbarhet. Beholderen er 100 prosent biologisk nedbrytbar, og ytterpakningen kan kildesorteres som plast.