
Kokkedugnad for vanskeligstilte
Hva gjør du når restauranten må stenges på grunn av koronareglene? Jo, du står på videre, og lager i stedet mat til vanskeligstilte.
– Vi måtte finne på noe – i stedet for å ikke gjøre noen ting, sier Rest-gründer Jimmy Øien.
På lag på Kirkens Bymisjon

Derfor stilte hele Rest-staben på åtte personer seg til disposisjon, og i samarbeid med Kirkens Bymisjon lages det mat for dem som ikke har så altfor mye å glede seg over i hovedstadens gater.
Så langt har Rest-gjengen servert sju ganger – til godt over 400 personer, som selvfølgelig setter stor pris på å få servert mat fra kokkene på en av landets aller mest anerkjente restauranter.
– Hovedstaden er stengt ned til langt ut i januar. Så dette vi vil fortsette med, legger Øien til.
Les også: Matprisen 2020; Rest kåret til «Årets kjøkken»
Vil ha med flere restauranter

Nå oppfordrer Øien flere restauranter til å være med på dugnadslaget.
– Nesten alle restaurantene i hovedstaden har måttet permittere alle ansatte. Nå ønsker vi enda flere med på laget – slik at enda flere kan gjøre dagen bedre for dem som normalt ikke har så gode dager, sier Øien.
Les også: Matsvinn på gourmetmenyen hos Rest i Oslo
God sponsing fra sentrale aktører

– Hvordan serveres det, og hva med råvarene?
– Det har ikke vært noe problem å få støtte til et slikt tiltak. Vi har blitt sponset av flere sentrale aktører, som også vil være med dette laget – som for eksempel Augusta Arnesen, Culina, Annis Pølsemakeri og Coop, svarer kjøkkensjefen på Rest.
– Og hva serveres?

– Det meste; for eksempel biff, hønsefrikasse og kongekrabbesuppe med kraft fra MS Donna i Asker. Og nå når det nærmer seg julehøytiden lager vi selvfølgelig julemat og riskrem, sier initiativtaker Jimmy Øien.
Les også: MS Donna i Asker vil utnytte hele kongekrabben
Les også: Vi kan ikke ha hjemmekontor, vi må stenge dørene!