Forsiden på den femte utgaven av Horeca i 2024.
Forsiden på den femte utgaven av Horeca i 2024.

Årets femte Horeca-magasin på vei til abonnentene

Årets femte magasin-utgave av Horeca er på vei til abonnentene. Her kan du se hva du kan lese om i denne utgaven.

Forsiden på den femte utgaven av Horeca i 2024.
Forsiden på den femte utgaven av Horeca i 2024.

I slutten av september ble NM i kokkekunst og NM for servitører arrangert i Trondheim. Horeca var selvfølgelig på plass for å dekke begivenhetene, der Håvard Onsøyen gikk seirende ut blant kokkene og Birk Ruud fikk sitt etterlengtede gull i servitørklassen.

Like imponert var vi over kokkekonkurransens yngste deltaker, Matilde Hagen-Nielsen. 20-åringen debuterte i NM, og storkoste seg og smilte hele dagen i konkurranseboksen – og etterpå, selv om det ikke ble noen topplassering.

Det kan du også lese om i lederen i denne utgaven.

Les mer i Horeca nummer 5 2024

Fra ferskt – til fryst – til ferskt

Findus fortsetter sin satsing på fryste produkter, og i nærområdet i Vestfold produserer bøndene mange tusen tonn med poteter og ulike grønnsakstyper, som raskt finner veien til produksjonslokalene i Tønsberg og Larvik, der råvarene innfryses i løpet av kort tid.

Fra august og frem til frosten kommer, blir det høstet nesten 30 000 tonn med forskjellige grønnsaker og poteter fra mange bønder. I løpet av kort tid fraktes potetene og grønnsakene til fabrikkene for bearbeiding og innfrysing.

Les mer i Horeca nummer 5 2024

Sender pizzakrydder til hele verden

Neste år er det jubileum. – Vi baker bunnene selv, og oppskriften har vært den samme i 50 år, sier Bjørnar Grøtterud på Pizzanini i Horten.

Restauranten jubilerer neste år, og 35 av dem har den ligget på samme sted. – Det er ikke så mange som klarer å drive restaurant over så mange år, sier Grøtterud.

Pizzanini Horten er typebedrift i Horeca nummer 5 2024

Norskamerikansk whiskey-eventyr

Nordmannen Even Kulsveen, opprinnelig fra Hamar, har skapt et norsk whiskey-eventyr i Kentucky i USA. Nå investeres svimlende 1,2 milliarder kroner i et helt nytt destilleri. Willett Distillery ligger i Bardstown i hjertet av the Bourbon trail. Dette kan kalles den ekte norsk-amerikanske whiskyen.

Les også om norsk whisky, som kan feire 15-årsjubileum i 2024.

Les mer i Horeca nummer 5 2024

Vin fra Chile og Portugal

I denne utgaven har vi sett nærmere på viner fra både Chile og Portugal. 

I Chile har vi besøkt produsenten Santa Rita, mens i vintemaet fra Portugal har vi sett på landets rødviner som byr på krydder, kraft og kompleksitet – perfekte viner til høst- og vintersesongen.

Les mer i Horeca nummer 5 2024

Øltema

I øltemaet i denne utgaven har vi besøkt Wettre Bryggeri. På Søndre Vettre gård i Asker har låven blitt bryggeri og pub. Forrige generasjon på gården var bondelagshøvding – i dag er det bryggerihøvdingen som regjerer.

Videre har vi besøkt et bryggeri på Kypros, der det Orcun Cananoğlu både brygger og skjenker øl for fred. Det gjør han i samarbeid med kolleger på den andre siden av buffersonen på Kypros.

– Bryggerne fra Palestina og Israel turte ikke å trykke navnene sine på flaskene. Her er vi bedre venner og har mer samarbeid, sier Cananoğlu.

Vi har også besøkt et spennende bryggeri med ølhall på Azorene!

Les alt i Horeca nummer 5 2024

Andre større artikler

Du finner også en rekke andre større artikler i denne utgaven.

I en egen artikkel kan du finne spennende og nye tall fra serveringsbransjen, som er i vekst til tross for tøffe tider. Samlet innkjøpsverdi i serveringsmarkedet i fjor var på nærmere 30 milliarder. Det betyr innebærer at verdiøkningen var på 8,76 % mot året før, tydelig påvirket av generell prisstigning.

I denne utgaven kan du også lese om Jelsa Hotell. Da aldershjemmet på Jelsa i Rogaland ble lagt ned, øynet reiselivsgründer Bjørn Moe nye muligheter for bygget. Nå har det gjenoppstått som et trendy designhotell.

I serien fra selskapet Bright Performance har de sett nærmere på begrepet «due diligence». «Due diligence» (DD) er en samlet gjennomgang av alle forhold i en bedrift. En storkontroll eller en revisjon kan du kanskje kalle det.

Du finner også en artikkel om flere nye akevitter.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Norden rundt, Verden rundt, Produkter, Horecajus fra Føyen og Horecakalenderen.

God lesning!

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS