Lars Erik Underthun og kjøkkensjef Vinay Tangen lanserer boka om den sagnomsuste restauranten på Frogner. (Foto: Feinschmecker)
Lars Erik Underthun og kjøkkensjef Vinay Tangen lanserer boka om den sagnomsuste restauranten på Frogner. (Foto: Feinschmecker)

Nå kommer boka om Feinschmecker

Norges første medaljør i Bocuse d’Or og Feinschmeckers sjef, Lars Erik Underthun, lanserer boka «Feinschmecker – en klassisk restaurant», sammen med restaurantens kjøkkensjef Vinay Tangen og matskribent Knut Stene-Johansen.

Publisert
Restaurant Feinschmecker på Frogner. (Foto: Morten Holt)
Restaurant Feinschmecker på Frogner. (Foto: Morten Holt)

Boka, som markedsføres som et «restaurantportrett», lanseres under en tilstelning på Frogner-restauranten onsdag 24. oktober.

Lars Erik Underthun var Norges første medaljør i Bocuse d'Or, da han tok sølv i 1991. (Foto: Morten Holt)
Lars Erik Underthun var Norges første medaljør i Bocuse d'Or, da han tok sølv i 1991. (Foto: Morten Holt)

Underthun på plass i over 25 år

I over 25 år har Lars Erik Underthun levert kokekunst på høyeste nivå til gjestene sine på Feinschmecker. I mange år hadde også restauranten en Michelin-stjerne, og er fortsatt med i guiden, rangert som en av de aller beste i hovedstaden. Ingen av topprestaurantene i Oslo har eksistert så lenge, og bare Statholdergaarden og Bent Stiansen har nesten like lang fartstid.

Lars Erik Underthun har drevet restaurant Feinschmecker i over 25 år. Til høyre kjøkkensjef Vinay Tangen. (Foto: Feinschmecker)
Lars Erik Underthun har drevet restaurant Feinschmecker i over 25 år. Til høyre kjøkkensjef Vinay Tangen. (Foto: Feinschmecker)

Det gjør Frogner-restauranten til en unik institusjon i det moderne norske kjøkkenet.

En hyllest til Feinschmecker

Fra restauranten. (Foto: Mathilde Holt)
Fra restauranten. (Foto: Mathilde Holt)

Boka er en hyllest til Feinschmecker, Underthun, kjøkkensjef Tangen og hele teamet på den anerkjente restauranten.

Lars Erik Underthun er en av Norges mest meritterte kokker. (Foto: Feinschmecker)
Lars Erik Underthun er en av Norges mest meritterte kokker. (Foto: Feinschmecker)

Saken fortsetter under bildet

Omslaget på boka. Foto: Lars Petter Pettersen)
Omslaget på boka. Foto: Lars Petter Pettersen)

Den er skrevet av en av Norges fremste matskribenter, Morgenbladets Knut Stene-Johansen. Boka er formgitt av designeren Rune Døli, mens bildene er tatt av Lars-Petter Pettersen.

80 oppskrifter

Her får det tips og oppskrifter på det beste av restaurantens franskinspirerte kokekunst.

Samtidig spør også boka: «Hva er en klassisk restaurant? Hva kreves av kreativitet og matglede, av medarbeidere og fellesskap – for å levere så til de grader i over 25 år»?

Totalt finner du om lag 80 oppskrifter fra Feinschmecker-kjøkkenet.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

«Feinschmecker – en klassisk restaurant»



Forfatter: Knut Stene-Johansen, Lars Erik Underthun, Vinay Tangen.

Antall sider: 305

Forlag: Forlaget Press.

ISBN: 9788232801572.

Veiledende pris, butikk: 599 kroner.