– Pappa ville vært stolt, sier Christian A. Pettersen – men han hadde håpet på gull, og ikke bronse. (Foto: Georg Mathisen)
– Pappa ville vært stolt, sier Christian A. Pettersen – men han hadde håpet på gull, og ikke bronse. (Foto: Georg Mathisen)

Pettersen: – Ikke helt det jeg hadde håpet

Mens Christian André Pettersen var skuffet over ikke å ha tatt gull, gleder Arne Sørvig seg over at Norge har passert Frankrike når det gjelder antall medaljer i Bocuse d'Or.

Publisert Sist oppdatert
De samme tre på pallen som i Bocuse d'Or Europe, men i en annen rekkefølge. Det ble helskandinavisk igjen – fra venstre Sebastian Gibrand, Kenneth Toft-Hansen og Christian A. Pettersen. Og Finlands Ismo Sipeläinen ble nummer fire.
De samme tre på pallen som i Bocuse d'Or Europe, men i en annen rekkefølge. Det ble helskandinavisk igjen – fra venstre Sebastian Gibrand, Kenneth Toft-Hansen og Christian A. Pettersen. Og Finlands Ismo Sipeläinen ble nummer fire.

– Vi lyktes med å komme på pallen, men Christian har drømt om gull, sier Sørvig. Den norske Bocuse d’Or-sjefen gleder seg over Christian André Pettersens bronse i Lyon, etter vinnerne fra Danmark og de svenske sølvmedaljørene.

Les også: Bronse til Norge i Bocuse d'Or 2019

Publikum ble overrasket da Gunnar Hvarnes, Christian André Pettersen, Bent Stiansen og Håvard André Josdal Østebø ble ropt opp på pallen allerede på trinn tre. (Foto: Georg Mathisen)
Publikum ble overrasket da Gunnar Hvarnes, Christian André Pettersen, Bent Stiansen og Håvard André Josdal Østebø ble ropt opp på pallen allerede på trinn tre. (Foto: Georg Mathisen)

Ikke helt fornøyd

Det gjør Pettersen selv, også, men han legger ikke skjul på at det var seieren han gikk for.

– Det var ikke helt det jeg hadde håpet. Men det er 24 dommere og små marginer, sier han, og roser teamet sitt for å ha gjort en god jobb.

– Det er 60–70 land som starter, 24 som får stå her i Lyon i dag og tre igjen på pallen. Det er jo helt fantastisk, mener Arne Sørvig. – Christian har all grunn til å være fornøyd med dagen i dag.

Sørvig peker på at nettopp bronsemedaljen til Christian André Pettersen og laget hans var det som brakte Norge til topps på medaljestatistikken i Bocuse d’Or:

– Nå har Norge 11 pallplasser. Frankrike har 10. Christian lovet faren sin å stå på pallen i Lyon, og han har klart det.

Best med chartreuse

Chartreusen til Christian André Pettersen – tallerkenretten – holdt til andreplass, mens Sveriges Sebastian Gibrand var gikk foran med det beste kjøttfatet, basert på kalvekam. Den danske gullvinneren Kenneth Toft-Hansen var desidert best med begge rettene, ifølge dommerne.

Pettersen vil ikke si så mye ennå om hva han lyktes best med og hvor det kunne ha gått bedre:

– Nå må vi analysere og se på de små nyansene og detaljene, sier han.

Han har heller ikke bestemt seg for om han vil stille opp i Bocuse d’Or på nytt. – Nå må jeg først fordøye dette, sier Christian André Pettersen. Men aller først?

– Nå er det rett tilbake til hverdagen og jobben på Mondo for å stå på der. Så blir det endelig en god påskeferie, fastslår Norges bronsevinner.

Her er poengsummene i Bocuse d'Or 2019

Dette er de beste i årets Bocuse d’Or. I parentes er poengene for henholdsvis tallerkenretten, kjøttfatet og kjøkkenet.

1. Danmark 2187 (1007 – 1004 – 176).

2. Sverige 2131 (965 – 974 – 192).

3. Norge 2118 (972 – 962 – 184).

4. Finland 2087 (958 – 937 – 192).

5. Sveits 2009 (903 – 866 – 240).

6. Frankrike 1998 (967 – 847 – 184).

7. Japan 1963 (943 – 820 – 200).

8. Belgia 1938 (877 – 845 – 216).

9. USA 1926 (871 – 895 – 160).

10. Storbritannia 1838 (847 – 839 – 152).

Les også: Dette serverte Norge i Bocuse d'Or 2019

Les også: Christian A. Pettersen – Bocuse d’Or-favoritten

Les også: Dette er Norges Bocuse d’Or-film i 2019

Les også: Dette er medaljestatistikken i Bocuse d'Or og Bocuse d'Or Europe før Lyon-finalen i 2019

Her kan du lese alt om Bocuse d’Or

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca