
Pettersen: – Ikke helt det jeg hadde håpet
Mens Christian André Pettersen var skuffet over ikke å ha tatt gull, gleder Arne Sørvig seg over at Norge har passert Frankrike når det gjelder antall medaljer i Bocuse d'Or.

– Vi lyktes med å komme på pallen, men Christian har drømt om gull, sier Sørvig. Den norske Bocuse d’Or-sjefen gleder seg over Christian André Pettersens bronse i Lyon, etter vinnerne fra Danmark og de svenske sølvmedaljørene.
Les også: Bronse til Norge i Bocuse d'Or 2019

Ikke helt fornøyd
Det gjør Pettersen selv, også, men han legger ikke skjul på at det var seieren han gikk for.
– Det var ikke helt det jeg hadde håpet. Men det er 24 dommere og små marginer, sier han, og roser teamet sitt for å ha gjort en god jobb.
– Det er 60–70 land som starter, 24 som får stå her i Lyon i dag og tre igjen på pallen. Det er jo helt fantastisk, mener Arne Sørvig. – Christian har all grunn til å være fornøyd med dagen i dag.
Sørvig peker på at nettopp bronsemedaljen til Christian André Pettersen og laget hans var det som brakte Norge til topps på medaljestatistikken i Bocuse d’Or:
– Nå har Norge 11 pallplasser. Frankrike har 10. Christian lovet faren sin å stå på pallen i Lyon, og han har klart det.
Best med chartreuse
Chartreusen til Christian André Pettersen – tallerkenretten – holdt til andreplass, mens Sveriges Sebastian Gibrand var gikk foran med det beste kjøttfatet, basert på kalvekam. Den danske gullvinneren Kenneth Toft-Hansen var desidert best med begge rettene, ifølge dommerne.
Pettersen vil ikke si så mye ennå om hva han lyktes best med og hvor det kunne ha gått bedre:
– Nå må vi analysere og se på de små nyansene og detaljene, sier han.
Han har heller ikke bestemt seg for om han vil stille opp i Bocuse d’Or på nytt. – Nå må jeg først fordøye dette, sier Christian André Pettersen. Men aller først?
– Nå er det rett tilbake til hverdagen og jobben på Mondo for å stå på der. Så blir det endelig en god påskeferie, fastslår Norges bronsevinner.
Her er poengsummene i Bocuse d'Or 2019
Dette er de beste i årets Bocuse d’Or. I parentes er poengene for henholdsvis tallerkenretten, kjøttfatet og kjøkkenet.
1. Danmark 2187 (1007 – 1004 – 176).
2. Sverige 2131 (965 – 974 – 192).
3. Norge 2118 (972 – 962 – 184).
4. Finland 2087 (958 – 937 – 192).
5. Sveits 2009 (903 – 866 – 240).
6. Frankrike 1998 (967 – 847 – 184).
7. Japan 1963 (943 – 820 – 200).
8. Belgia 1938 (877 – 845 – 216).
9. USA 1926 (871 – 895 – 160).
10. Storbritannia 1838 (847 – 839 – 152).
Les også: Dette serverte Norge i Bocuse d'Or 2019
Les også: Christian A. Pettersen – Bocuse d’Or-favoritten
Les også: Dette er Norges Bocuse d’Or-film i 2019
Les også: Dette er medaljestatistikken i Bocuse d'Or og Bocuse d'Or Europe før Lyon-finalen i 2019
Her kan du lese alt om Bocuse d’Or