Du er her

Dette serverer Norge i Bocuse d’Or

I dag lever Christian A. Pettersen ut drømmen i Bocuse d’Or i Lyon. Se bilder av det Pettersen og team Norge serverer her.
Av Morten Holt
Publisert 29.01.2019 08:02


Christian A. Pettersen legger siste finpuss på kalvekammen. (Foto: Tom Haga)

Pettersen starter i dag i som nummer fem av 12 deltakere (klokka 08.40). Tallerkenretten leveres klokka 13.40, mens fatretten leveres 14.15.

De resterende 12 finalistene konkurrerer i morgen, onsdag 30. januar.

I denne saken ser du startrekkefølgen i løpet av de to dagene.

Premieutdelingen finner sted onsdag kveld.

Her kan du lese mange saker om årets Bocuse d'Or-konkurranse, som er publisert på Horecanytt.no de siste dagene, ukene og månedene

Saken fortsetter under bildet

Se mange bilder fra Norges meny i Bocuse d'Or 2019 lengre ned i saken.


Under kan du se utdrag av hva commis Håvard A. Josdal Østebø (fra venstre), kokk Christian A. Pettersen og coach Gunnar Hvarnes serverer i Bocuse d'Or i dag. (Foto: Tom Haga)

Dette serverer Norge i dag

Under finner du menyen:

«Chartreuse du Nord»


Norges chartreuse-rett. (Foto: Tom Haga)

Presentert på to måter. Servert sammen.

Chartreuse med skjell & selleri, dekket med knuste tørkede, grønnsaker og fennikelfrø.

Rosett av grønnsaker med sellerikaviar.

Fra markedet:

Øst – vest

Kamskjell kosho (japansk peppersaus) med pepperrot og østersperle.

Salat & spirer

Langtidsbakt grønne squash med spirer og salatmajones

Tangtartelett

med krem av eggeplomme og tørket trøffeltang fra Lofoten

Saus chartreuse

* Chartreuse er en klassisk fransk fylt grønnsakskake som kan være en selvstendig hovedrett

Fat «Nord»


Norges fat. (Foto: Tom Haga)

Stekt kalvekam

Dekket med finhakket kalvekjøtt og arktisk krydder

Salat Nord

Sprøstekt kalvebrissel med sautert grønnkål og kremet sopp

Potetsufflé med løk og trøffeltang fra Lofoten

Potet «aligot» (tradisjonell fransk potetkrem på nye måte)

Dampet purrestokk og brisselkrem

Blomkålrosett

Smørbakt blomkål med grønnsakskaviar

Syltede reddiker med spirer

Saus

Kalvesjy

Se mange bilder fra Norges meny i Bocuse d'Or 2019 under.


Kalvekam. (Foto: Tom Haga)


Norges chartreuse-rett. (Foto: Tom Haga)


Detaljer fra Norges chartreuse-rett. (Foto: Tom Haga)


Norges chartreuse-rett presentert på tallerken. (Foto: Tom Haga)


Chartreuse med tema nord. (Foto: Tom Haga)


De små detaljene må på plass. (Foto: Tom Haga)


La presse is used to extract the fat and juices from the braised veal trimmings. To enhance flavors of the dish and reduce wast. (Foto: Tom Haga)


Blomkål-rosett. (Foto: Tom Haga)


Foto: Tom Haga


Foto: Tom Haga


Foto: Tom Haga


Pommes  Soufflé. (Foto: Tom Haga)


Pommes  Soufflé. (Foto: Tom Haga)


Pommes  Soufflé. (Foto: Tom Haga)


Foto: Tom Haga

Les også: Christian A. Pettersen er Bocuse d’Or-favoritt

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca