Imran Amin er hotelldirektør for Oslo første Best Western Plus-hotell. (Foto: Morten Holt)

Leder Best Westerns tredje hotell i Oslo

My City Home Hotel sentralt i Oslo er nå blitt til Best Western Plus City Hotel. Det er Best Westerns tredje hotell i hovedstaden, men det første i kategorien Plus.

Publisert
Fra kafeen ut mot Kirkegata. (Foto: Morten Holt)

Hotellet ble åpnet for gjester i mars, men offisielt åpnet med åpningsfest denne uka.

Da kunne hotelldirektør Imran Amin (33) fortelle om et belegg på over 90 prosent de første månedene, og nå ser han spent frem mot sommersesongen.

Resepsjonist Marthe Lunde ønsker gjestene velkommen til Best Western Plus City Hotel Oslo. Hun begynte å arbeide på hotellet i april 2017. (Foto: Morten Holt)

I Kirkegata

Med beliggenhet bare noen meter fra Karl Johans gate (omtrent vegg-i-vegg med Comfort Hotel Karl Johan), vil Amin & Co kapre nye kundegrupper, og han forteller at hotellet allerede har fått mange flere internasjonale gjester etter at det ble knyttet til Best Western-kjeden. Nå finner gjester fra land som Australia, Japan og India lettere frem til hotellet via nettet.

Fra ett av rommene på det nyrenoverte hotellet i Oslo sentrum. (Foto: Morten Holt)

– Det har blitt lettere for de store turoperatørene å finne oss, men vår hovedgruppe av gjester er fortsatt yrkestrafikken – på ukedagene. Vi har hatt mange faste gjester gjennom mange år, forteller hotelldirektøren, for øvrig med jusbakgrunn, men som hoppet over i hotellbransjen i 2011.

51 rom

Eierne av Best Western Plus City Hotel Oslo. Fra venstre Imran Amin (hotelldirektør), Bilal Amin, Amin Mohammad og Kamrad Amin. (Foto: Morten Holt)

My City Home Hotel & Apartments ble etablert i 2010 – med studioleligheter i tredje, fjerde og femte etasje i bygården i Kirkegata, men nå er hele hotellet renovert. Også første og andre etasje er tatt i bruk til rom, og i kjelleretasjen finner du en innbydende restaurant.

– Vi i har renovert hele hotellet, utvidet med 17 nye rom, og tilbyr nå 51 rom. Vi ser at det er kapasitet for om lag 30 flere i bygården, men vi ser an utviklingen før vi går i gang med ytterligere utvidelse, sier Imran Amin.

Kjøpte bygården i 2006

Det var hans far Amin Mohammad (kom til Norge fra Pakistan på 1970-tallet) som kjøpte bygården i 2006. Nå eier han hotellet sammen med sine tre sønner, Imran, Kamran og Bilal.

Iain Lynn (til venstre) har stått bak designet i samarbeid med hotelldirektør Imran Amin. (Foto: Morten Holt)

Nå venter en oppgradering av bakgården, som kan bli en oase inne i hotellet.

– Det ligger meget fine muligheter her, forteller Iain Lynn i Iceman Design, som har stått bak utforming og design av hotellet sammen med Imran Amin.

Lynn skal for øvrig samarbeide med Best Western på flere andre hoteller fremover.

Fra Sans Restaurant i underetasjen på hotellet. (Foto: Morten Holt)

Engasjert hotelldirektør

Nå er han spesielt imponert over Imran Amins engasjement under oppussingen av hotellet.

Norge-sjef for Best Western, Hege Ramm, sammen med hotelldirektør Imran Amin. (Foto: Morten Holt)

– Han har virkelig engasjert seg i arbeidet, og det morsomt for oss designere at hotelldirektørene er så delaktige i prosessen. Det er viktig for at hele prosessen skal ende godt. Her har vi forandret et «grått og kjedelig» hotell til «varmt» og intimt hotell med spennende design, forteller Lynn.

– Best Western Hotels er verdens største hotellkjede, men gir hvert hotell spillerom slik at de får beholde sitt «personlige» preg. Derfor er det spennende å samarbeide, legger han til.

Restaurant og kafé

Selv om spise- og serveringsstedene ligger på rekke og rad rett utenfor døra, har hotellet lagt vekt på at gjestene skal ha alle tilbud inne på hotellet. I tillegg til restauranten (Sans Restaurant) i kjelleretasjen, der frokosten også serveres, er det en egen kafé (Sans Deli) ut mot gata.

Mariusz Fedorczyk er kjøkkensjef for Sans Restaurant. (Foto: Morten Holt)

– Her skal det lukte kaffe og mat, og vi håper at det skal trekke også andre gjester enn hotellgjestene, sier Imran Amin.

Tredje i hovedstaden

Restaurantsjef Rukhsar Ahmed i baren i Sans Restaurant & Cocktailbar. (Foto: Morten Holt).

Best Western Plus City Hotel er kjedens tredje hotell i hovedstaden. Fra før er Best Western Karl Johan Hotel og Best Western Kampen på plass i Oslo.

Men hotellet er det første Plus-hotellet i byen.

Fra Best Western Plus City Hotel Oslo. (Foto: Morten Holt)

– Det betyr at det tilsvarer standarden for et firestjerners hotell, sier Best Westerns leder i Norge, Hege Ramm.

– Gjestene tilbys en del ekstra, som for eksempel minibar, safe, strykejern og andre goder, forteller Imran Amin, som legger til at hotellet har en budsjettert omsetning på 10 millioner kroner i 2017, og et budsjett på 14 millioner kroner i 2018. Men da er det også budsjettert med et belegg på 70 prosent, og mye tyder på at det prosenttallet kan bli høyere neste år.

Crossover-meny

Restauranten i kjelleretasjen på hotellet er så langt lite kjent i hovedstaden, men her bys det på spennende crossover-retter.

Vi startet med en franskinspirert meny, men har valgt å gå mer over til en crossover-meny med blant annet en del japanske smaker i og med at vi har så mange internasjonale gjester, forteller restaurantsjef Rukhsar Ahmed. Han er også opprinnelig pakistansk, men har arbeidet i restaurantbransjen i Oslo siden midt på 1990-tallet.

Vegan, vegatar og glutenfritt

– Vi satser også på vegan og vegetar, og tilbyr selvfølgelig også glutenfrie retter. Så langt har tilbakemeldingene være svært gode, og vi gleder oss til fortsettelsen, sier Rukhsar Ahmed.

Det er plass til rundt 80 spisegjester i Sans Restaurant, men hvis alle muligheter tas i bruk er lokalene godkjent for 120 personer. Like ved er det også et lite konferanselokale med plass til 20-30 personer.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her


Best Western Plus City Hotel Oslo



Selskapsnavn: My City Home AS.

Lokalisering: Kirkegata i Oslo sentrum.

Hotelldirektør: Imran Amin.

Eiere: Amin Mohammad, samt hans sønner Imran Amin, Bilal Amin og Kamin Amin.

Kjede: I Best Western fra 18. mars 2017.

Restaurantsjef: Rukhsar Ahmed.

Kjøkkensjef: Mariusz Fedorczyk.

Rom: 51 rom, inkludert 15 studioleiligheter med tekjøkken, 15 dobbeltrom og 11 enkeltrom.

Årsverk/ansatte: 5 årsverk/20 ansatte.

Omsetning: Budsjettert med 10 millioner kroner i 2017, 14 millioner kroner i 2018.

Fasiliteter: Sans Café og Sans Restaurant & Cocktailbar.

Nettside: Bestwestern.no

 

Powered by Labrador CMS