Filip August Bendi gjør et nytt forsøk i Årets kokk. Det gjør også forrige vinner Christian A. Pettersen (helt til høyre). (Foto: Morten Holt)
Filip August Bendi gjør et nytt forsøk i Årets kokk. Det gjør også forrige vinner Christian A. Pettersen (helt til høyre). (Foto: Morten Holt)

Dette er alle lagene i Årets kokk

Dette er alle lagene som skal delta i Årets kokk og Årets unge kokk 2019 i Mathallen 24. september. Kulturminister Trine Skei Grande trakk tirsdag startrekkefølgen på et arrangement på Hotel Bristol i Oslo.

Publisert
Kulturminister Trine Skei Grande trakk startrekkefølgen i Årets kokk og Årets unge kokk. Her sammen med presidenten i Stiftelsen Årets Kokk (tidligere Bocuse d'Or Norge), Tom Victor Gausdal. (Foto: Morten Holt)
Kulturminister Trine Skei Grande trakk startrekkefølgen i Årets kokk og Årets unge kokk. Her sammen med presidenten i Stiftelsen Årets Kokk (tidligere Bocuse d'Or Norge), Tom Victor Gausdal. (Foto: Morten Holt)

Med lag mener vi hovedkokk, commis (assistent) og coach.

Totalt stiller fem lag på «startstreken» både i Årets unge kokk og Årets kokk. Det hele foregår i Mathallen, og de unge kokkene skal i aksjon allerede fra klokka sju på morgenen. Deretter går det slag i slag hele dagen – med start for seniorkokkene klokka 14. Bedømmingen skjer i kveldingen – før det blir premieutdeling fra klokka 21 på kvelden.

Vinneren av Årets kokk blir Norges Bocuse d’Or-deltaker i Bocuse d’Or Europe i Tallinn i juni 2020 og Bocuse d’Or i Lyon i januar 2021.

Rasmus Johnsen Skoglund (fra venstre), Christian A. Pettersen og Even Strandbråten Sørum. (Foto: Morten Holt)
Rasmus Johnsen Skoglund (fra venstre), Christian A. Pettersen og Even Strandbråten Sørum. (Foto: Morten Holt)

Årets kokk 2019

Lag 1 – Team CAP

Kokk: Christian André Pettersen (30) – Fisketorget I Stavanger

Commis Ingrid Løland og Marius Dragsten Kjelsrud (Foto: Morten Holt)
Commis Ingrid Løland og Marius Dragsten Kjelsrud (Foto: Morten Holt)

Commis: Even Strandbråten Sørum (20) – kokk på Fagn i Trondheim

Coach: Rasmus Johnsen Skoglund (29) – konseptansvarlig for AMJ Management i Bodø.

Lag 2 – Team MDK

Tobias Gabrielsen (fra venstre), Øyvind Bøe Dalelv og Håkon Solbakk. (Foto: Morten Holt)
Tobias Gabrielsen (fra venstre), Øyvind Bøe Dalelv og Håkon Solbakk. (Foto: Morten Holt)

Kokk: Marius Dragsten Kjelsrud (26) – chef de partie på Spiseriet i Stavanger konserthus.

Commis: Ingrid Løland (20) – kokk på Spiseriet i Stavanger konserthus.

Coach: Sigurdur Rangarsson (35) – Daglig leder på Spiseriet på Stavanger konserthus.

Eline Sofie Sunde (fra venstre), Filip August Bendi og Sebastian Myhre. (Foto: Morten Holt)
Eline Sofie Sunde (fra venstre), Filip August Bendi og Sebastian Myhre. (Foto: Morten Holt)

Lag 3 – Team Dalelv

Kokk: Øyvind Bøe Dalelv (29) – kjøkkensjef på Michaels, Oslo

Commis: Tobias Gabrielsen (19) – kokk på Statholdergaarden i Oslo

Runa Kvendseth og Håvard Werkland. (Foto: Morten Holt)
Runa Kvendseth og Håvard Werkland. (Foto: Morten Holt)

Coach: Håkon Solbakk (27) – kjøkkensjef på Nordøst i Trondheim

Lag 4 – Team Bendi

Kokk: Filip August Bendi (31) – kreativ utvikler på Hotel Bristol i Oslo.

Michael Svensson (fra venstre), Celine Ekholt og Na Tran. (Foto: Morten Holt)
Michael Svensson (fra venstre), Celine Ekholt og Na Tran. (Foto: Morten Holt)

Commis: Eline Sofie Sunde (21) – kokk på Hotel Bristol i Oslo.

Coach: Sebastian Myhre (34) – kjøkkensjef på Stallen og Fyr Bistronomi i Oslo

Lag 5 – Team Werkland

Stian Gregersen (fra venstre), Aleksander Løkkeberg Vartdal og Sebastian Skauen Johnsen. (Foto: Morten Holt)
Stian Gregersen (fra venstre), Aleksander Løkkeberg Vartdal og Sebastian Skauen Johnsen. (Foto: Morten Holt)

Kokk: Håvard Werkland (25) – soussjef i Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim.

Commis: Runa Ailin Kvendseth (22) – kokk I Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim.

Coach: Thomas Johansen Borgan (38) – eier av Kraft Bodega i Trondheim.

Andreas Fjellheim (fra venstre), Aron Espeland og Pål Suarez. (Foto: Morten Holt)
Andreas Fjellheim (fra venstre), Aron Espeland og Pål Suarez. (Foto: Morten Holt)

Årets unge kokk 2019

Lag 1 – Team Ekholt

Kokk: Celine Elisabeth Ekholt (20) – cjef de partie på Kontrast i Oslo.

Commis Sebastian Undheim (til venstre) og Runar Helgeland. (Foto: Morten Holt)
Commis Sebastian Undheim (til venstre) og Runar Helgeland. (Foto: Morten Holt)

Commis: Na Tran (19) – lærling på Arakataka i Oslo.

Coach: Michael Svensson (36) – kjøkkensjef på Kontrast i Oslo.

Lag 2 – Team Vartdal

Commis Aleksandra Dawidovicz og Liliana Haaland. (Foto: Morten Holt)
Commis Aleksandra Dawidovicz og Liliana Haaland. (Foto: Morten Holt)

Kokk: Aleksander Løkkeberg Vartdal (24) – kjøkkensjef på Happolati i Oslo

Commis: Sebastian Skauen Johnsen (19) – lærling på Rest i Oslo.

Coach: Stian Gregersen (27) – kjøkkensjef på Stock i Oslo.

Lag 3 – Team Aron

Kokk: Aron Espeland (23) – kokk på Vaaghals i Oslo

Commis: Andreas Fjellheim (19) – lærling på Vaaghals i Oslo.

Coach: Pål Suarez (30) – chef/eier for Brasserie France i Oslo.

Lag 4 – Team R.H. Norway

Kokk: Runar Helgeland (23) – soussjef for NB Sørensen i Stavanger.

Commis: Sebastian Undheim (19) – lærling hos Bevaremegvel i Stavanger.

Coach: Tony Martin (32) – kjøkkensjef for NB Sørensen i Stavanger

Lag 5 – Team Liliana

Kokk: Liliana Haaland (23) – selvstendig kokk på Karmøy.

Commis: Aleksandra Dawidovicz (20) – lærling på Scandic Maritim i Haugesund.

Coach: Bjørn Hettervik (56) – kjøkkensjef for Datteren Te Lothe i Haugesund.

Vi presenterer alle lagene nærmere i dagene forut for konkurransene i Mathallen 24. september.

Dommere

Dette er juryen i Årets kokk 2019:

Rasmus Kofoed (Danmark), Esben Holmboe Bang, Kjetil Gundersen, Tom Victor Gausdal, Bent Stiansen, Lars Erik Underthun, Eyvind Hellstrøm, Odd Ivar Solvold, Charles Tjessem, Sven Erik Renaa, Gunnar Hvarnes, Ørjan Johannessen, Christopher W. Davidsen, Jens Peter Kolbeck (Danmark).

Dette er juryen i Årets unge kokk 2019:

Rasmus Kofoed, Kamilla Seidler (begge Danmark), Kari Innerå, Renee Fagerhøi, Tom Victor Gausdal, Bent Stiansen, Sven Erik Renaa og Christopher W. Davidsen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca