Esben Holmboe Bang og Pontus Dahlström utenfor Maaemo. (Foto: Jimmy Linus, arkiv)

Har solgt seg ut av Maaemo

Pontus Dahlström (36) og Esben Holmboe Bang (34) har stått i bresjen for Maaemo. Nå selger Dahlström seg ut av Norges beste restaurant.

Publisert

Med Dahlström som restaurantsjef og sommelier og Holmboe Bang som kjøkkensjef, markerte Maaemo seg raskt på restaurantkartet.

Sammen med gründer og medeier Jon-Frede Engdal skapte de furure, store overskrifter og stjerner med restauranten.

Senere har også Fursetgruppen kommet inn på eiersiden.

Pontus Tobias Dahlström har solgts eg ut av stjernerestauranten Maaemo. (Foto: Arkiv)

Rask fremdrift

Maaemo ble åpnet for fem og et halvt år siden, men har på den tiden rukket å markere seg kraftig i restaurantverdenen. Bare 15 måneder etter åpning i desember 2010 fikk restauranten to stjerner i Michelin-guiden.

Deretter er de to beholdt helt til i februar i år – da Maaemo som første norske og nordiske restaurant (sammen med danske Geranium), fikk tre stjerner i den berømte guiden.

Begynnelsen på en ny epoke

Maaemo. (Foto: Morten Holt)

I går postet Dahlström følgende på sine Facebook-side:

«Det er slutten på en epoke for meg, men samtidig begynnelsen på en ny. I dag solgte jeg min del av Maaemo. Og det føles godt å vite at restauranten er bedre enn da jeg forlot den i august. Og tro meg… Du har ikke sett alt ennå av hva Esben og hans team kommer til å oppnå. Om min fremtid, det vil dere vite mer om i juni».

Ifølge Proff.no er det Bjørn Tore Furset og Fursetgruppen som eier 50 prosent av aksjene i Maaemo, videre har Pontus Dahlström, Esben Holmboe Bang og Engdahl Holding (Jon-Frede Engdal) hatt 16,67 prosent hver.

Vi er ikke kjent med hvem som har kjøpt Dahlströms del.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Maaemo

Norges og Nordens (sammen med danske Geranium) første restaurant med tre stjerner i Guide Michelin.

Ligger ved Annette Thommessens plass langs Schweigaards gate i Oslo, «bak» Barcode.

Restauranten ble åpnet i desember 2010, og fikk to stjerner i Michelin-guiden allerede i 2012.

Kjøkkensjef og deleier er danske Esben Holmboe Bang, som tidligere i 2016 også ble kåret til verdens beste unge kokk.

Fursetgruppen med Bjørn Tore Furset er største aksjonær i Maaemo.

I flere kåringer er restauranten også rangert blant de 100 beste i verden.

Les mer på Maaemo.no

 

Powered by Labrador CMS