Angvikeksteriør

Angvik gammelt handelssted for de nye ideer

– Vi har skapt en atmosfære og stil som formelig oser av hygge og senkede skuldre, sier den unge daglige lederen og hotellverten ved Angvik Gamle Handelssted, Jørn Aase.

Publisert

Angvik Gamle Handelssted har eget museum, som forteller om handels- og industrivirksomheten til Angvikslekten. Gurianna og John Angvik anla Handelshuset Angvik i 1881. Av deres 14 barn skapte 12 av dem egne bedrifter. (Foto: Nils Erik Langva)

Når hodet ikke er fullt av dagens trivialiteter så kommer også gjerne nytenkingen, de gode og kreative ideene, får vi tro: – Den tilbakelente stilen vår er derfor perfekt for kurs- og bedriftssamlinger, sier Aase.

- Vi skaper atmosfære, sier hotellvert og daglig leder, Jørn Aase. (Foto: Nils Erik Langva)

Hotellet er lokalisert på et gammelt handelssted der Angvik-slekten har fartet ut til flere deler av Mørebyene for å starte handels- og industrivirksomhet. Eieren er investoren og eiendomsutvikleren, Stig O, Jacobsen, som er runnen av denne handelsfamilien med så lange tradisjoner.

Et lite samfunn

Som hotellvert Aase påpeker planla Jacobsen et fullverdig hotell med totaltilbud, så her er ikke bare spaavdeling, men eget kunstmuseum, og industrimuseum, med bakgrunn i Angvik-slektens mangehånde forretningsmessige engasjementer.

Med tre suiter, enkelt- og dobbeltrom har hotellet, som er helårsåpent, ikke mer enn 17 rom i alt, fordelt på tre etasjer, alt sammen i en gammel tønnefabrikk. Ved siden av spisesal og kurslokaler, er oppholdsrommene ellers, i første etasje, innredet som stuer, med gode lenestoler, bokhyller og små sittegrupper. Rett og slett hjemmekoselig, og med nasjonalromantisk kunst, knitrende peisild, hvite duker og fint porselen er det kanskje ikke rart at investor, Stig O. Jacobsen, i sin tale under åpningen 22. september 2009, nevnte at stedet også skulle være en inspirasjon til den gode samtale.

Fra Angvik Gamle Handelssted. (Foto: Nils Erik Langva)

Fullt belegg

– For øvrig vil jeg nevne at vi har et av de bedre kjøkken i regionen, sier hotellvert, Aase.

Hotellet baserer seg hovedsakelig på norske tradisjoner og kortreist mat. Horsgaard, Tingvoll ost, Sylte Gård, Hansgården, Den Glade Ku, og Øre vilt er blant våre lokale leverandører som gir oss flotte råvarer. Så vi har et kjøkken vi altså selv tør karakterisere som godt, og som serverer mat forankret i lokal kultur og tradisjoner.

– Men dere er plassert helt her ute i "hutiheita", gode tre kvarters kjøring fra Molde, med dårlige, offentlige kommunikasjoner. Kan dere virkelig klare å gjøre forretning fra driften med slik bakvendt lokalisering?

– Tilbudene er så bra at tilstrømningen av gjester er veldig bra, og økende. Faktisk har vi stadig fulle hus, både i helgene og på ukedagene, så Angvik Gamle Gjestegård har helt klart truffet er behov i markedet, mener hotellvert Aase.

Naturen her ved fjorden er enestående, og mulighetene for friluftsliv turer eller bare avkobling på hotellet står neppe tilbake for noe. Museene og spaavdelingen er blitt kjempepopulære.

Naturen er enestående

Fra en av de tre suitene. (Foto: Nils Erik Langva)

Med hensyn til å nå frem til Angvik så er kjøreturen temmelig flott i seg selv, med mye av den storslåtte romsdalsnaturen langs ruten.

Så det er ikke klager på akkurat reisen hit. Og så uakseptabelt lang er den egentlig ikke. Man må jo også være klar over at flyplassene i Molde og Kristiansund har gode forbindelser, som stamruteflyplasser.

– Hvor kommer gjestene fra?

– Til å begynne med var de fleste fra steder forholdsvis nært til hotellet. Men ganske fort merket vi interesse fra et videre distrikt, og nå får vi gjester fra hele Midt-Norge, faktisk. Til og med fra Østlandet og Oslo er interessen klart stigende etter hvert.

På hverdager fylles hotellet med grupper som er gjester i forbindelse med møter, kurs, ledersamlinger, "teambuilding" og lignende arrangement. I helgene er det mange par- og venneturer, familieselskap som ønsker ro, fred og den gode matopplevelsen. Angvik Gamle Handelssted er dessuten et populært sted for brylluper, og de fleste helger om sommeren er booket året i forkant med brylluper, hvor brudeparet får en eksklusiv ramme rundt den store dagen.

Hotellet består, som nevnt av 17 stilfulle hotellrom, hvorav ett enkeltrom, 13 dobbeltrom og tre suiter.

Bøkkerstue som hovedrestaurant

Hotellets hovedrestaurant er Bøkkerstua, mens Angviksalen og Bygdestua defineres som selskapslokaler.

Hotellet, Gamle Angvik Handelssted, er bygd på tomten til den gamle tønnefabrikken som sto ved sjøkanten i Angvik. Byggherren har brukt identiske tegninger og delvis samme material som i tønnefabrikken. Grua i Bøkkerstua står igjen fra den gangen bøkkerne lagde tønnene, så selv om hotellet er nybygget så ligger historien i veggene.

Angvik Gamle Handelssted har røtter tilbake til 1500-tallet da hollandske seilskuter ankret opp i bukta for å kjøpe tømmer. De startet en tradisjon for å ta vare på de reisende. På slutten av 1800-tallet var her blant annet dampskipskai, handel og tønneproduksjon. Etter hvert ble stedet et knutepunkt for samferdsel.

Angvik har altså i flere århundre vært et sentralt sted for handel. I museet, "Handelshuset Angvik", som ligger i den gamle "Gustavbua", er der kulturhistorie helt tilbake til nettopp hollendertiden på 1500-tallet. Her kan man lese historien fra tiden tilbake til da nederlandske skip kom inn fjorden og til den moderne tid, hvor familien Angvik er sentral i fortellingen.

Med egen hurtigbåt

Angvik Gamle Handelssted har anskaffet en hurtiggående, "Nordic Lady", som er en passasjerbåt med marsjfart opptil 32 knop. Den har salonger med sittegrupper og to utedekk, der det kan legges opp til servering av småretter. Båten har skjenkeløyve for øl og vin, den er registrert for 44 personer og det er plass til alle passasjerene ute på dekk.

I tillegg til egen båt har hotellet godt samarbeid med andre båtleverandører og kan arrangere turer ut i skjærgården.

Badehuset Spa består av et gammelt stabbur fra 1700-tallet og et moderne nybygg med design av i dag, men som ikke skal "slå i hjel" den gamle stilen. Badehuset Spa er en stille sone for gjester som ønsker avkobling i hverdagen, og har således to avdelinger, en for hud- og kroppspleie, der to faste vertinner har komponert en variert og innholdsrik meny for gjester som ønsker forskjellige former for kroppspleie. I resepsjonen i Badehuset Spa kan gjestene kjøpe et rikt utvalgt spesielle skjønnhetsprodukter.

I avdelingen for bad- og velvære kan man koble av med en "heittur pottur" varmebad (36 grader), tyrkisk dampbad (42 grader) og sauna (90 grader). I andre etasje i stabburet finnes et avkoblingsrom hvor man kan ta med din favorittbok og nyte en stille stund.

Les hele saken i Horeca nummer 1 2011

Bli abonnent på magasinet Horeca her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS