Sjomat-09
Sjomat-09

NM for Hobbykokker 2010 under Matfestivalen

Er du Norges beste hobbykokk? Det er ikke for sent å melde seg på i konkurransen, som arrangeres som ett av flere arrangementer på Den Norske Matfestivalen i Ålesund i slutten av august. Påmeldingsfristen er førstkommende mandag, 28. juni.

Publisert

Folkeliv på Matfestivalen.

For første gang på Den Norske Matfestivalen vil det bli arrangert NM for hobbykokker. Kriteriet for å være med i konkurransen er at du kun kokkelerer på hobbybasis. Det vil si at du ikke er kokkefaglig utdannet eller jobber profesjonelt på kjøkken.

– Å holde finalen i Ålesund er ekstra stas, fordi her også foregår andre mesterskap, sier Reidar Dieserud, som er klubbmester i Hobbykokklauget. Det var han som tok initiativet til det første Norgesmesterskapet for hobbykokker i 2002.

Fra Den Norske Matfestivalen i Ålesund.

Hobbykokk-finalen arrangeres lørdag 28. august.

Send inn meny

For å melde deg på konkurransen, må du sende inn påmeldingsskjema og utarbeide en konkurransemeny med oppskrift, fremgangsmåte og handleliste. Menyen skal være for seks personer og bestå av: forrett med minst 60 prosent salmalaks, hovedrett med minst 60 prosent storfe ytrefilet og dessert med minst 60 prosent epler. Ellers står du fritt til å velge de råvarene du ønsker.

Plukker ut de seks beste til finalen

En jury vil plukke ut de seks beste, og de vil gå til finalen i Ålesund 28. august. Finalistene får her ha med en medhjelper på kjøkkenet, og får fire timer på seg til å lage en treretters meny. Konkurransen foregår for åpen scene. Påmeldingsfristen er 28. juni.

Bocuse d’Or/Lyon-reise i premie

Årets Norgesmester for hobbykokker og medhjelperen vinner en tur til Lyon for å overvære Bocuse d´Or, 25.-26. januar 2011, der Gunnar Hvarnes er den norske deltakeren. Han endte nylig på sølvplass i Bocuse d’Or Europe i Genéve.

Vinnerne får dekket reise og opphold.

Påmeldingsskjema til konkurransen finner du her.

Konkurranseregler og mer informasjon finner du på www.hobbykokk.no

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS