Alexander Berg Foto Tom Haga

Alexander Berg er Nordic Chef of the Year 2009

Alexander Berg fra NB Sørensen i Stavanger ført sist helg Norge helt til topps i Nordic Chef of the Year 2009. Konkurransen ble arrangert i Reykjavik på Island. Vertsnasjonen knep sølvmedaljen, mens Danmark ble nummer tre i konkurransen.

Publisert

Alexander Berg. (Foto: Tom Haga)

Deltakerne hadde seks timer og 40 minutter på seg på å lage en treretters meny.

Islandske råvarer

Islandsk hummer og piggvar var forrett.

Hovedretten ble laget av islandsk klippfisk og røye, mens desserten var basert på sjokolade og blåbær med fløte fra Island.

Kokkelandslaget

Alexander Berg (27) vant også NM i kokkekunst i 2008, som ble arrangert i forkant av Bocuse d`Or Europe i Stavanger. Han er også med på Det Norske Kokkelandslaget.

Berg startet sin karriere som lærling på Continental i Oslo, og har også jobbet som chef de partie på Radisson Hotel London Stanstead.

Powered by Labrador CMS