Barack-Obama

Obama fikk torsk, reinsdyr og elg

Fredsprisvinner Barack Obama, hans kone Michelle og de 250 andre gjestene på Nobelmiddagen på Grand fikk servert norske råvarer. Torsk, reinsdyr og elg var hovedråvarene.

Publisert

Fredsprisvinner Barack Obama fikk servert norske råvarer under Nobel-middagen. (Foto: thetripwire.com)

Middagen ble laget av 20 kokker på Grand Hotel, og besto av fire retter og dessert. Nobelmenyen er bestemt lang tid i forveien, men er alltid hemmelig helt frem til gjestene setter seg til bords.

Hvert år blir menyen spesialtilpasset fredsprisvinneren.

Grand Hotel.

Les mer om Grand Hotel her

Her er Nobel-menyen for 2009

* Første forrett: Speket reinsdyrsfilet og røkt gårdsand. Servert med aspargessalat med trøffel.

* Andre forrett: Torskefilet fra Mørekysten. Servert med jordskokkpure.

* Hvilerett: Akevittsorbet

* Hovedrett: Elg marinert med einebær og timian med pommes Berny, glasert nepe.

* Dessert: Karamell- og sjokoladeglasert bananmousse med peanøttmarengs.

Vinene

Til rettene fikk Nobel-gjestene servert følgende viner

* Champagne Jacquesson Cuvée no 733

* Riesling Cuvée Frédéric Émile 2004 – Trimbach

* Pouilly-Fumé 2008 – André Dezat et fis

* Napa Valley Cabernet Sauvignon 2005 – Robert Mondavi

* Vidal Icewine 2003 – Inniskillin Wines

Forlot Norge i formiddag

Etter et hektisk døgn i Norge forlot Air Force One og Barack Obama Norge og Gardermoen klokka 10.45 fredag formiddag.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS