Årets Kock 2010 i Sverige

I januar kåres på nytt Årets Kock i Sverige. Seks finalister er klare for å kjempe om den prestisjetunge tittelen. Årets Kock er det offisielle svenske mesterskapet i profesjonell matlaging, der vinneren vinner Gastronomiska Akademiens mejerimedalj.

Publisert

Foran årets konkurranse sendte 127 kokker inn sitt menyforslag.

24 tok seg til semifinalen, og nå gjenstår det bare seks kokker som får delta i den store finalen, som arrangeres i Globen Annexet i Stockholm torsdag 28. januar.

Finaledeltakerne

Her er de seks finalistene:

Daniel Räms – Pontus!, Stockholm (semifinalvinnare Östersund)

Linus Ström – Thörnströms kök, Göteborg (semifinalvinnare Malmö)

Christofer Ekman – Fredsgatan 12, Stockholm

Magnus Persson – Carl Michael, Stockholm

Sebastian Höckert – Swedish taste, Göteborg

Gustav Trägårdh – Basement, Göteborg

Hele landet representert

– Årets deltakere har gjennomgående hatt veldig høy kvalitet, og vi hadde en meget sterk semifinaleomgang. Det er ekstra hyggelig at kokker fra store deler av landet gikk så langt i konkurransen. Nå gjenstår den siste intensive fasen i forberedelsene til finalen 28. januar, uttaler General Årets Kock, Hanna Halpern.