Institusjon kokker illustrasjonsfoto2
Institusjon kokker illustrasjonsfoto2

NM i institusjonsfag i Ålesund

Under Matfestivalen i Ålesund denne uka arrangeres NM i institusjonsfaget for lag. Her er lagene som skal kjempe om tittelen i morgen, 26. august.

Publisert

Kokker i aksjon i institusjonskjøkkenet på Sykehuset Østfold, Fredrikstad. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

De arbeider på sykehus, sykehjem, kantiner, i Forsvaret, fengsler, folkehøgskoler, oljeplattformer og i næringsmiddelindustrien.

Institusjonskokkene serverer næringsrik mat, ofte til store forsamlinger, på et ganske begrenset budsjett.

55 kroner for frokost, lunsj og middag

Oppgaven i år fokuserer på mat til ungdom på internatskole. To av ungdommene har laktoseintoleranse.

Blant råvarene som må brukes er kylling til en varm lunsj og sei til middag. Menyen har et kostøre på maks 55 kr pr porsjon for alle måltidene en hel dag.

Total energimengde for de tre måltidene skal være 8,3 MJ og fettprosenten skal være 30 prosent.

Smak, konsistens og utseende bedømmes av et strengt dommerpanel, som også stiller store krav til hygienen underveis.

Lagene

Her er lagene som er kvalifisert til finalen under Matfestivalen i august:

Lag 1

Katrine Nykås, kokk, Blefjell sykehus

Anne Lise Hegna, produksjonsleder, Blefjell sykehus.

Lag 2

Ivar Kvam Overvik, kantineleder, Sykehuset Levanger

Bjørn Sandnesmo, kvalitetsleder, Sykehuset Namsos

Lag 3

Vegard Bakken-Løvaas, kjøkkenleder, Nordberghjemmet, Oslo

Arild Løvaas, Daglig leder, Opplæringskontoret for institusjonskokkfaget, Oslo

Lag 4

Tor-Arne Mortensen, fagkoordinator, Stadiontunet Sykehjem, Bodø

Roger Willassen, produksjonsleder, Bodin leir, Bodø Hovedflystasjon

Lag 5

Cathrine Fjeldstad Gujord, kokk, Oslo Universitetssykehus, Avd Aker

Tommy Dypvik, kokk, Oslo Universitetssykehus, Avd Aker