Bo Jensen sammen med Jerome Bocuse. (Foto: Privat)
Bo Jensen sammen med Jerome Bocuse. (Foto: Privat)

Osteklar for VM

Det nærmer seg oste-VM («World Cheese Awards») i Bergen, og de norske deltakerne arbeider på høygir for at juryen skal få servert de aller beste ostene. Bo Jensen, som hevdet seg best av de norske deltakerne i fjorårets konkurranse, har en rekke oster klare.

Publisert
Bo Jensen og Claus Meyer. (Foto: Privat)
Bo Jensen og Claus Meyer. (Foto: Privat)

– Jeg har utviklet en del oster, noen små og noen store, noen med aske og andre uten aske, forteller Jensen, som er mest kjent for sine askeoster.

Han er ikke den eneste som deltar fra Norge, Når oste-VM for første gang arrangeres i Norden, er norske osteprodusenter på banen. Og så sent smo i 2016 ble en norsk ost kåret til verdens beste!

Les også: Verdens beste ost er norsk

Les også: Oste-VM til Norge

– Det som er viktig å påpeke er at selv om det er samme geitemelken som brukes, blir det vidt forskjellige smaker. Med forskjellige former utvikler skorpen seg forskjellig fra ost til ost, påpeker Jensen. (Foto: Privat)
– Det som er viktig å påpeke er at selv om det er samme geitemelken som brukes, blir det vidt forskjellige smaker. Med forskjellige former utvikler skorpen seg forskjellig fra ost til ost, påpeker Jensen. (Foto: Privat)

Forskjellig smak og konsistens

– Det som er viktig å påpeke er at selv om det er samme geitemelken som brukes, blir det vidt forskjellige smaker. Med forskjellige former utvikler skorpen seg forskjellig fra ost til ost, påpeker Jensen.

Bo Jensen er klar for VM i Bergen. (Foto: Privat)
Bo Jensen er klar for VM i Bergen. (Foto: Privat)

– Nå er det bare opp til meg, og alle de andre produsentene, hvordan jeg ønsker at ostene skal modnes frem mot konkurransen. Jeg ønsket at noen av dem skal bli tørre, da du da får en smak som er mer nøtteaktig. Dessuten vil jeg at noen skal være mer kremete, som for eksempel Lille aske og Fjelltopp, sier osteprodusenten på Høg-Jæren, som forteller at alle ostene som skal delta i oste-VM nå er klare..

En stor ære å få delta på hjemmebane

Han forteller at det er en stor ære for ham å få delta i «World Cheese Awards» på hjemmebane, og takker alle dem som har arbeidet med å få arrangementet til Bergen.

– Det er mange dyktige osteprodusenter i Norge, og dette blir lagt merke til i utlandet. For mitt vedkommende har jeg fått vist frem mange av mine produkter i Frankrike og Storbritannia, med svært god respons, sier Jensen.

Deltar med disse ostene

Dette er navnene på noen av ostene som Jensen skal delta med i VM. Noen av dem er gamle kjenninger, andre er helt nyutviklet med tanke på årets konkurranse:

«En lille en», «Lille aske», «Fjelltopp», «Askeost», «Geitost fra Bo Jensen med aske», «Geitost fra Bo Jensen», «Solstrålen», «Solstrålen med aske», «Pyramiden» og «Pyramiden med aske».

– Mulig jeg også deltar med et par til, sier Jensen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

World Cheese Awards 2018 (Oste-VM)

* Hanen er offisiell arrangør sammen med Norsk gardsost.

* Hovedsamarbeidspartnere er Innovasjon Norge, Tine og Meny.

* Samarbeidspartnere ellers er Oluf Lorentzen, Scandic Hotels, Matcompaniet, Matmerk, Bergen kommune, Hordaland fylkeskommune, Fylkesmannen i Hordaland, Norges bondelag og Sparebanken Vest. Bondens marked og Matarena er også med.

* Les mer på Ostevm.no