Svenske Anton Husa skal representere region Skandinavia og Baltikum i den globale finalen av S Pellegrino Youn Chef i juni 2018. (Foto: S. Pellegrino Young Chef)

Svensk seier i S.Pellegrino Young Chef

Svenske Anton Husa fra Upper House Dining i Göteborg, ble i går kveld kåret til skandinavisk og baltisk regionvinner av S.Pellegrino Young Chef 2018. De to norske håpene, Odd Ivar Haglund og Tomasz Rochon, nådde dessverre ikke opp i gårsdagens konkurranse.

Publisert
Odd Ivar Haglund var en av de to norske deltakerne. (Foto: S. Pellegrino Young Chef)

Etter en hel dag med ekstraordinære prestasjoner av 10 av Skandinavias og Baltikums mest talentfulle unge kokker, er det klart at Anton Husa er regional vinner og finalist. Han går dermed videre til finalen av den globale konkurransen for unge kokker, som arrangeres i Milano i juni 2018.

Thomasz Rochon representerte Norge i den regionale finalen. (Foto: S. Pellegrino Young Chef)

Konkurransen er rettet mot å løfte og utvikle unge kokker.

De norske deltakerne Odd Ivar Haglund fra Brasserie Fengselet og Tomasz Rochon fra Grefsenkollen gjorde fantastiske prestasjoner under gårsdagens finale, men gikk dessverre ikke videre.

Cru Vin & Kjøkken-eier James Maxwell-Stewart satt som norsk representant i juryen.

Her kan du se signaturrettene til vinneren Husa, Haglund og Rochon, og de sju andre kokkene, som deltok i konkurransen.

Retten til Odd Ivar Haglund i S. Pellegrino Young Chef. (Foto: S. Pellegrino Young Chef)

S.Pellegrino Young Chef

Deltakerne får ikke være over 30 år, og de må minimum ha ett års arbeidserfaring som kokk. Konkurransen er delt inn i 21 regioner, hver region organiserer en semifinale med ti

deltakere. 21 unge kokker fra 21 forskjellige geografiske regioner skal velges ut som finalister.

Thomasz Rochons rett i den regionale finalen av S. Pellegrino Young Chef. ((Foto: S. Pellegrino Young Chef)

Saken fortsetter under bildet

I løpet av S.Pellegrino Young Chef-konkurransen, som i fjor tiltrakk seg over 3000 søkere, vil mer enn 70 toppkokker være involvert som jurymedlemmer i regionale konkurranser.

Vinnere av S.Pellegrino Young Chef får en fantastisk mulighet til å få global eksponering og et betydelig faglig løft, samt muligheten til å ta del i flere av S.Pellegrinos årlige arrangementer rundt om i verden, inkludert, men ikke bare til de som er knyttet til Young Chef-konkurransen.

Tidligere vinnere inkluderer Mitch Lienhard (USA) i 2016, og Irland-baserte S.Pellegrino Young Chef 2015, Mark Moriarty. I 2015 endte norske Christian A. Pettersen, som nå er Norges Bocuse d’Or-deltaker, på sølvplass.

Les også: Sølv til Pettersen i den globale finalen av S. Pellegrino Young Chef

Les mer på Sanpellegrino.com

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS