Cecilie G Maurstad4 Din Høyre Hånd

Vil lede bransjen på rett vei

Hun vil ikke gi deg det du trodde du ville ha, men i stedet det du aldri drømte om å få. Med 35 års fartstid i bransjen, de aller fleste av dem som leder i en eller annen form, ønsker Cecilie G. Maurstad å dele alle sine erfaringer med andre ansatte i hotell- og restaurantbransjen – gjennom sitt firma Din Høyre Hånd (DHH).

Publisert

Cecilie G. Maurstad driver Din Høyre Hånd. (Foto: Morten Holt)

Hun er kjent for å inspirere og motivere menneskene rundt seg. Nå vil humørsprederen gi et puff til hele bransjen.

Initiativtaker og mental trener

– Jeg har en brennende lidenskap i det å få anledning til å gjøre andre glade. Å gi er noe flott, berikende og verdifullt, sier Maurstad, som beskriver seg selv som initiativtaker og mental trener på visittkortet.

Jeg vil lære andre den gleden det er å yte maksimalt i en jobbsituasjon, basert på motivering og tilbakemeldinger. De første årene i min yrkeskarriere var jeg på Hotel Continental. Der var Einar Wang min mentor. Jeg tror ikke det går an å få en bedre lærer, og jeg er tilhenger av den «gamle skolen»; det å lede med disiplin med klare tilbakemeldinger – med et godt hjerte. Og jeg visste alltid hvor jeg hadde min leder. Det fungerer! sier hun engasjert, mens hun ivrig forteller hva DHH skal by bransjen på fremover.

Det hjalp nok også i læretiden på Continental å høre at «du har noe helt spesielt».

– De ordene har jeg hatt med meg hele livet, sier hun,

Satset yrkesfaglig

– Jeg passet ikke inn i skolemønsteret, og satset på yrkesfaglig utdanning, sier Cecilie G. Maurstad. (Foto: Morten Holt)

Hun hoppet av skolen etter Oslo Handelsgym. – Jeg passet ikke inn i skolemønsteret, sier hun. I stedet satset hun på en yrkesfaglig utdanning, og det var slik hun havnet på Continental og Theatercaféen.

Deretter var hun innom mange kjente serveringsbedrifter og restauranter i Oslo-området, både som ansatt, som mellomleder og som leder.

– Det føltes som om jeg lekte meg inn i faget, sier hun med et smil.

Startet treningsstudio

Men en kort periode på begynnelsen av 90-tallet fikk hun nok av restaurantbransjen. Samtidig med at hun var småbarnsmor besluttet hun like godt å starte treningsstudio i eget hus – selvfølgelig etter grundig opplæring også på det området.

– Jeg leste meg opp og lærte meg alt som var mulig på trening og bevisstgjøring av egen kropp, sier hun.

I nærmere fire år drev hun kurs innen styrketrening, pust og smidighet – for 150 faste kunder.

– Jeg er generelt nysgjerrig på mennesker, og i denne perioden lærte jeg virkelig forskjellige typer mennesker å kjenne. Jeg gledet meg også stort over å kunne motivere folk til å mestre – og å få det bedre i egne liv. Nettverket som jeg opparbeidet meg, drar jeg fremdeles god nytte av. Samtidig ga denne perioden meg et lite pusterom og et push for å starte noe nytt og spennende – egen restaurantvirksomhet, noe jeg egentlig alltid hadde ønsket med min mat- og vinteresse.

Café Spesial

Cecilie G. Maurstad drev Café Spesial i Oslo i en årrekke. (Foto: Morten Holt)

I 1996 startet hun Café Spesial i Oslo sammen med en venninne, men kokken Ortwin Kulmus kom snart også inn i bildet. «Spesialen» ble en institusjon på Vinderen.Her hadde hun hånd om 13 heltids- og deltidsansatte, og den lille bydelsrestauranten omsatte for rundt sju millioner i gode år, med gode resultater. Men, som alenemor og med en jobb som krevde adskillig mer enn sju og en halv times arbeidsdag sa det til slutt stopp. I 2004 møtte hun den berømte «veggen».

– Jeg er jo langt fra alene om å ha møtt den, og i min nåværende jobb har jeg jo også noe å bidra med på det området – skulle det være nødvendig, sier hun.

– Det koster å være «så på» som jeg var i den tiden, legger hun til.

Kort opphold i Italia

Tilbake i yrkeslivet igjen, havnet hun først på et hotell/restaurant i Toscana i Italia – på oppdrag for Din Høyre Hånd, som hun etablerte i 2006.

– Det er kanskje noe av det modigste jeg har gjort. Men ett år i Italia var nok. Det ble igjen for mye jobbing…

Folk restaurant

Tilbake i Norge igjen var hun med på å bygge opp Folk restaurant på Folketeateret i perioden 2008.-2010.

– Det var veldig moro, men drivkraften av å drive noe selv ble for sterk. Jeg ville fortsatt drive mitt eget. Jeg er best på det! konkluderer hun. I samme åndedrag tok hun NLP coachutdannelse, noe som kommer godt med. – DHH tilbyr en rekke forskjellige tjenester, også coaching, både på «normalt» vis, men også såkalt helsecoaching. Det å gi gode råd på dette området gir store gevinster – både for arbeidsplassen og samfunnet, sier Cecilie G. Maurstad.

Les også: En hjelpende hånd til horecabransjen

Les hele portrettet i magasinet Horeca (nummer 2 2014)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS