LivGregersenKongsten Kongens Fortjenstmedalje

Mills-veteran fikk Kongens fortjenstmedalje

Mills-veteran Liv Gregersen Kongsten mottok nylig Kongens fortjenstmedalje i sølv. Ved hennes side under utdelingen hos Mills DA på Grünerløkka satt hennes mangeårige gode venninne og samarbeidspartner, Ingrid Espelid Hovig.

Publisert

Liv Gregersen Kongsten mottar Kongens Fortjenstmedalje i sølv etter 40 års tjeneste for Mills.

– Dagen i dag har vært preget av mange inntrykk, og jeg er beæret over å ha mottatt en så flott medalje, sier Liv Gregersen Kongsten.

Pioner innenfor mat og ernæring

Som pioner innenfor mat og ernæring i over 40 år har Liv Gregersen Kongsten satt sine avtrykk i det norske samfunnet. Et av landets første opplysningskontor for mat og ernæring, og pizzakurs på 60-tallet er bare noen av merittene som nå har ført til Kongens fortjenstmedalje i sølv.

Ingrid Espelid Hovig var selvfølgelig på plass da Liv Gregersen Kongsten fikk sin velfortjente utmerkelse.

Liv Gregersen Kongsten har først og fremst viet sitt yrkesaktive liv til kommunikasjon og opplæring knyttet til riktig kosthold og ernæring.

Hun ledet kurs i regi av Margarincentralens Husmortjeneste, Norges første opplysningskontor innenfor mat og ernæring, på 60-og 70-tallet der tusenvis av deltakere fikk opplæring i matlaging og husstell. Pizza-urs var blant annet ett av mange populære tilbud.

Hun har også hele tiden vært svært aktiv med undervisning i videregående skoler og høyskoler i hele landet, der tusenvis av elever og studenter har fått kunnskap om matglede og kosthold.

40 år i Mills DA

Liv har også vært sentral innenfor innovasjon og produktutvikling hos en av Norges største matvareprodusenter, Mills DA. Bedriftens kjente merkevarer, Mills Vita hjertego’, Soft og Melange, har med engasjerte bidrag fra Liv kontinuerlig blitt modernisert ut i fra et forbrukerståsted.

Kongsten var den første kvinnelige styrerepresentanten i selskapet, en posisjon hun hadde over flere perioder. Hun var leder i de ansattes interesseorganisasjon, Millsklubben, og arrangerte stadig tilbud hvor matglede var en viktig del av den totale opplevelsen. I de senere år har Liv vært leder og primus motor av selskapets pensjonistforening, der matgleden igjen er et viktig innslag.

Mills DA

Mills DA er en næringsmiddelbedrift som produserer og markedsfører merkevarer som Vita hjertego`, Mills, Delikat, Soft Flora og Melange.

Selskapet har om lag 450 ansatte.

Omsetningen i 2011 var på 1,8 milliarder kroner.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS