The Thief Kari Innerå Fru K (13)

Kari Innerå åpner ny restaurant

Kari Innerå har solgt sin del av restaurant Cru for å starte eget restauranthus i et av Frogners store paradebygg, Norum Hotel i Bygdøy Allé. Etter planen skal den nye Innerå-restauranten åpnes i august 2015. Samtidig tar James Maxwell-Stewart over som daglig leder på Cru.

Publisert

Kari Innerå åpner ny restaurant i lokalene til Hotel Norum i august 2015. Her fra åpningen av Fru K på The Thief. (Foto: Morten Holt)

Innerå har, ifølge DN.no, solgt sin del av Cru til den britiske kjøkkensjefen James Maxwell-Stewart. Han overtar også som daglig leder på Cru. Thomas Alsgaard og Petter A. Stordalen beholder sine eierandeler i Majorstuen-restauranten, som er kjent for sin omfattende vinkjeller.

Nye medarbeidere

"

Kari Innerå (33) er en merittert norsk kokk. (Foto: Morten Holt)

33-årige Kari Innerå er opprinnelig fra Harstad i Nord-Norge, og foruten Cru, har hun bakgrunn fra blant annet Bagatelle, Gastronomisk Institutt og Fru K på The Thief.

Hun var også med på det norske kokkelandslaget fra 2004 til 2008, et lag som tok OL-gull i Erfurt i Tyskland i 2008. I 2007 vant hun Nordisk Mesterskap i kokkekunst.

Hun har også en sølv- og en bronsemedalje fra NM i kokkekunst, henholdsvis i 2007 og 2005. Videre ble hun Årets Sjømatkokk i 2003 og Arktisk Kokk i 2002.

Nye medarbeidere

Innerå tar med seg Leif Magne Grastveit fra Fru K og tidligere Cru. Han blir assisterende kjøkkensjef. Samtidig forlater Maiken Løkke Statholdergaarden for å bli restaurantsjef for nyskapningen i Bygdøy Allé.

Innerå blir hovedeier for restauranten, men de nevnte to får også eierandeler.

Huset eies i dag av Merkantilbygg, Pål Gundersen, og består av leiligheter til korttidsleie. Sonja Lee drev i sin tid restauranten Magma i lokalet, som de senere år har huset restaurantkjeden Egon, skriver DN.no.

Drømt om restaurant i Bygdøy Allé

Hotel Norum skal huse Kari Innerås nye restaurant, som åpner i august 2015.

– Helt fra min tid på Bagatelle har jeg drømt om å ha mitt eget sted i Bygdøy Allé. Det er noe eget med denne gaten, sier Kari Innerå til DN.no.

Hun fortsetter: – Det er viktig for meg å presisere at dette ikke er en hotellrestaurant, men et restauranthus.

55 sitteplasser inne

Den nye restauranten, som får 55 spiseplasser og et eget Chambre Separee med egen bakgård med uteservering, skal ikke betro seg til én kulinarisk retning. Innerå vil servere norske råvarer i sesong uten at dette skal tvinge henne inn i en bås.

– Det er det nok av andre som er. Vi vil ha muligheten til å være dynamiske, å kunne servere løyrom og piggvar, men også se utenfor landegrensene, sier Innerå til DN.no.

Hun forteller videre til DN.no at det som skal være et separat kaffested. På plass kommer også egen bar med matservering, cocktails, vin og champagne.

Les hele saken på DN.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS