The Thief Kari Innerå Fru K (4)
The Thief Kari Innerå Fru K (4)

Innerå styrer Fru K på The Thief

Forrige uke åpnet The Thief, et av Norges mest spektakulære hoteller, på Tjuvholmen i Oslo. En av Norges mest profilerte kvinnelige kokker de siste årene, Kari Innerå, blir kjøkkensjef i restauranten Fru K, som er navnet på restauranten i det nye hotellet.

Publisert

Kari Innerå blir kjøkkensjef i restaurant Fru K på The Thief, som åpner denne uka. (Foto: Morten Holt)

Fru K er en frittstående restaurant/selskap på hotellet The Thief, og Innerå skal i tillegg denne fortsatt drive Cru Mat & Vin på Majorstua, der hun er hovedeier og driver. Thomas Alsgaard har også en liten eierandel i denne restauranten.

Fru K på The Thief. (Foto: Morten Holt)

- Fru K skal drives som et eget varemerke, og foruten hotellets gjester håper vi også å nå Oslos beboere. Vi skal servere både frokost - der du også kan få en a la carte-meny, lunsj og middag, der du igjen kan velge en enkel søndagsmiddag eller en sjuretters meny, sier Kari Innerå, som har utviklet Fru K-konseptet. Hva K'en står for, er det ingen fasit på, sier hun smilende.

Den kan stå både for Kunst og Kari, eller kanskje Fru Krogs brygge, der restauranten ligger. Fru Krog eide Tjuvholmen på slutten av 1700-tallet og begynnelsen 1800-tallet.

Innerå forteller at hun i lang tid har gått med en restaurantidé i magen, og da Petter A. Stordalen tok kontakt, lå en helt ny spennende utfordring klar for 29-åringen.

- Jeg gikk lenger enn langt for å få Kari hit, innrømmer Stordalen.

Både Fru K og Cru

Det var full fart fra første kveld hos Fru K, og Kari Innerå styrte kjøkkenet og finpussen av rettene på beste måte. (Foto: Morten Holt)

- Dette er en spennende utfordring. Jeg har ikke hotellerfaring fra før, så det blir noe helt nytt. Selv om det blir mye Fru K fremover, skal Cru drives videre på samme måte. Jeg må nok "klone" meg litt, sier hun.

Det er totalt 30 ansatte i restauranten, 14 av dem på kjøkkenet og 16 ute i restauranten. Flere av dem er hentet fra topprestauranter som Maaemo (Norges eneste restaurant med to stjerner i Guide Michelin), Restaurant Oscarsgate (nå nedlagt) og Cru. Johan Laursen, som kommer fra Maaemo, er for øvrig assisterende kjøkkensjef. Vinkartet er satt sammen av anerkjente Merete Bø.

Kari Innerå foran kjøkkenet. (Foto: Morten Holt)

Restauranten har plass til 92 gjester og chambre séparée for opptil 12 personer.

Lang erfaring

29 år gamle Innerå, opprinnelig fra Andørja i Troms, har siden 2008 arbeidet som kjøkkensjef og eier på Cru i Oslo, som hun fortsatt også eier og driver, og har også bakgrunn som kokk/chef de partie på Bagatelle (2006-2008), kokk på Gastronomisk Institutt i Stavanger (2004-2006), kokk på En smak av Oliven (2003-2004) og kokk på Mirabelle i London (2002-2003).

Læretiden hadde hun på Norlandia Hotel Lofoten (2000-2002).

Hun har også bred konkurranseerfaring, og var med på det norske kokkelandslaget som tok gull i OL i 2008. Hun har vært med i NM i kokkekunst flere ganger, der beste plasseringer er sølv fra 2007 og bronse fra 2005. I 2007 vant hun også Nordisk Mesterskap. Siste deltakelse var i NM var i 2009. Så tidlig som i 2003 ble hun Årets Sjøtmatkokk.

Restaurantsjef

Håkon Sand er restaurantsjef på Fru K på The Thief. (Foto: Morten Holt)

Haakon Sand er for øvrig restaurantsjef på Fru K. Han kom tilbake til hjemlandet til The Thief, som han mener står for noe helt nytt på den norske hotellhimmelen.

- Jeg har ventet på at noe slikt skulle åpne i Norge, sier Sand. Sist arbeidet han på Hotel Savoy i London, men har også arbeidserfaring i Nederland og Mexico.

Horecanytt har tidligere omtalt Marcus Majewski, som skal lede det nye flaggskipet til Nordic Choice Hotels i Oslo.

Saken fortsetter under bildet

"

Den tyske servitøren Kristin Hill serverer skrei på Kari Innerå-vis i restauranten Fru K. (Foto: Morten Holt)

Les også: Ønsker velkommen til The Thief

"

Fra restauranten Fru K på The Thief. (Foto: Zynka)

Les også: Håndplukket til Design Hotels

"

The Thief åpner denne uka. (Foto: Marciel Lelienhof)

The Thief

* The Thief ligger på Tjuvholmen, Oslos kunst- og forretningsdistrikt.

* Hotellet blir det eneste i Oslo som har direkte sjøadgang og med egen brygge.

* Blant hotellets naboer er det anerkjente Astrup Fearnley-museet, Stolper + Friends, Galleri Gerhardsen og Gerner Oslo, Galleri Brandstrup og Pushwagner Gallery.

* Hotellets kjøkken blir åpent døgnet rundt, og restauranten heter Fru K.

* Spa-anlegget som åpner januar 2014, er på 750 kvadratmeter, og inkluderer svømmebasseng og treningsfasiliteter.

* Bygget er tegnet av Mellbye Arkitekter og består av 119 rom der alle har fransk balkong.

* Toppsuiten ”The Oslo Suite” på 160 kvadratmeter i sjuende etasje har egen takterrasse med panoramautsikt.

* Møteromsavdelingen består av tre Executive Boardrooms og to møterom for opptil 50 personer med mulighet for private dining.

* The Thief inngår i samme portefølje (Nordic Hotels & Resorts), som blant annet Farris Bad (Larvik), Yasuragi (Stockholm) og Copperhill Mountain Lodge (Åre).

Les mer om hotellet på Thethief.com

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"