Jan Lindgren1

44 ½ års tjeneste på Christiania-kjøkkenet

I 44 ½ år har kokken Jan Lindgren vært trofast mot arbeidsgiver Clarion Hotel Christiania. Men 1. juni gikk han inn i pensjonistenes rekker, 69 år gammel.

Publisert

Etter godt over 44 år på Royal Christiania, hadde kokken Jan Lindgren sin siste arbeidsdag på hotellet fredag 30. mai. (Foto: Annie Korsmo)

– Jeg har alltid hatt den innstillingen at jeg ikke har trodd at gresset er grønnere på den andre siden, sier Jan Lindgren.

Derfor har han blitt på sin post på et av Oslos aller mest populære hoteller.

«Den siste viking»

Jan Lindgren sammen med administrerende direktør på Clarion Hotel Royal Christiania, Knut E. Berg. (Foto: Annie Korsmo)

Lindgren gikk i først i kokkelæren på Hotel Continental. Etter noen år som kokk på Den Norske Amerikalinje (NAL), hjalp en venn av ham å få jobb på Clarion Hotel Royal Christiania. Som het Hotell Viking den gang Lindgren ble ansatt som «kokk fridagsavløser» 13. oktober 1970.

– Jeg er den «siste viking» på hotellet, sier han smilende.

Gått gradene

Senere har han gått alle de gradene som er mulig å gå på hotellet, han har vært kokk, kjøttskjærer, soussjef og til slutt kjøkkensjef – en stilling han hadde i om lag 25 år. I den perioden var han også oldermann i Kokkenes Mesterlaug Oslo i tre år.

For noen år siden trappet han litt ned, og ble produksjonssjef, og de siste par årene har han forberedt pensjonisttilværelsen med en 60 prosent stilling.

Men nå trekker altså hotellets absolutt mest garvede og trofaste ansatte gjennom alle tider seg helt tilbake.

En gallionsfigur på hotellet

– Jan Lindgren har viet hele sitt liv til kokkebransjen vært en stor pådriver til det som i dag kalles det norske kjøkken og vært oldermann i kokkelauget i flere år. Her på Royal Christiania har han vært gallionsfigur for hotellet, uttaler Food & beverage Manager Steinar Kokaas på Clarion Hotel Royal Christiania.

Powered by Labrador CMS