Mikael Forselius blir hotelldirektør på Britannia Hotel i Trondheim.
Mikael Forselius blir hotelldirektør på Britannia Hotel i Trondheim.

Forselius til Britannia Hotel!

Mikael Forselius (42) forlater Røros, og blir direktør på «nye» Britannia Hotel i Trondheim, som åpnes høsten 2018. Mikael Forselius tiltrer som administrerende direktør 1. februar 2017.

Publisert

Forselius har de siste ni årene vært administrerende direktør for Røros Hotell Eiendom AS og Røros Hotell AS, som består av driftsstedene Røros Hotell, Vertshuset Røros, Erzscheidergården og Kaffestuggu. Han har også bakgrunn som kjøkkensjef og F&B-manager på Rica Nidelven (nå Scandic Nidelven) i tre år, der Bjarte Gjerde var hotelldirektør.

Det Gjerde som nå er anavsrlig for ombyggingen av ærverdige Britannia Hotel.

Mikael Forselius har virkelig bidratt til å sette Røros på kartet de siste ni årene. (Foto: Arkiv)
Mikael Forselius har virkelig bidratt til å sette Røros på kartet de siste ni årene. (Foto: Arkiv)

Svensk-trønder

Mikael Forselius er opprinnelig fra Sundsvall, men har bodd og arbeidet i Trøndelag de siste 20 årene. Han er fagutdannet kokk og hadde sin læretid ved fasjonable Grand Hotel i Stockholm.

Han har senere tatt lederutdannelse ved Universitetet i Stavanger og General Manager programmet ved Cornell University i New York.

– En fantastisk mulighet

– Jeg er stolt og ydmyk for denne fantastiske muligheten til å få være med på laget som skal oppgradere og reåpne Britannia Hotel. Å få lede Britannia Hotel er for meg en drøm som går i oppfyllelse og dette er en «once in a lifetime opportunity». Det er med stor respekt både til eier Odd Reitan og til Britannia sin historie jeg tar fatt i denne store oppgaven, sier Forselius.

Les også: Søker ny sjef på Britannia Hotel

– Mikael Forselus sin erfaring med sterke konsepter i kombinasjon med smart hotelldrift mener vi passer bra for Britannia Hotel. Han er en spennende leder med de riktige verdier som kreves når Britannia Hotel skal tas tilbake til fordums storhet, sier Odd Reitan.

Mikael Forselius forlater Røros i løpet av vinteren. (Foto: Tom Gustavsen, arkiv)
Mikael Forselius forlater Røros i løpet av vinteren. (Foto: Tom Gustavsen, arkiv)

For ett år siden ble det kjent at Thon Hotels solgte hotellet i Trondheim til Reitangruppen og E.C. Dahls Eiendom AS. Hotellet ble stengt i sommer, og skal etter planen nå pusses opp for så å åpne i 2018.

Les også: Britannia Hotel stenges i 15 til 18 måneder

Satt Røros på kartet

Forselius har vært med på å ta Røros Hotell fra et kjededrevet hotell til en frittstående sterk merkevare med solid driftsresultater innenfor reiseliv. Forselius har vært styremedlem i De Historiske Hotel og Spisesteder i åtte år, hvorav de siste tre årene som styreleder.

Forselius har omfattende lederpraksis fra hotell- og restaurantbransjen, blant annet som kjøkkensjef ved Røros Hotell og i Proviantgruppen, deretter som kjøkkensjef og F&B-manager på Rica Nidelven Hotel i over tre år, med Bjarte Gjerde som hotelldirektør.

Gjerde og Forselius

Forselius får nå på nytt Gjerde som sin nærmeste overordnede.

– Med sin lidenskap for ekte, lokal mat og sin sterke formidlingsevne var Forselius en svært viktig suksessfaktor de første årene ved suksessbedriften Rica Nidelven Hotel, sier Gjerde.

Les også: Lokale krefter skal bygge nye Britannia Hotel

Anerkjent for hotell og mat

Britannias nye hotelldirektør er kjent som en populær foredragsholder innen matkultur og har gitt ut fire kokebøker, i tillegg til at han har deltatt i en rekke TV-programmer med tilknytning til mat, både nasjonalt og internasjonalt.

Han har mottatt flere priser og utmerkelser, blant annet «Årets Unge Hoteliêr 2006». i Norge, Ingrid Espelids Hovigs Matkulturpris i 2016 og er i tillegg utnevnt til Trøndersk Matambassadør.

Les også: Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2016 til to fra Røros

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS