Arktisk Kokk Ramnestedt og Chan nett

Den beste kokken i nord skal kåres

Det å vinne Arktisk Kokk har med årene blitt en stor anerkjennelse. I neste uke, nærmere bestemt tirsdag 15. september, skal en ny vinner kåres i forbindelse med «Reiseliv i Nord» i Fløyahallen i Tromsø. De seks finalistene er klare, og én av dem blir den 15. kokken som vinner konkurransen.

Publisert

Smak-kokkene Espen Ramnestedt og Roghell Chan sikret seg dobbeltseier for restauranten i Bodø på hjemmebane i «Arktisk Kokk 2014» i fjor. (Foto: Reiseliv i Nord AS).

De har kvalifisert seg i tøff konkurranse med 15 andre talentfulle kokker fra Nord-Norge og Svalbard. En hemmelig jury valgte ut de seks, som kommer fra Alta, Harstad, Tromsø (2), Svolvær og Bodø, heter det i en pressemelding fra arrangøren.

De seks finalistene er:

* Inge Marius Olsen, Studenthuset i Alta

* Anders Sletten, Hoelstuen i Harstad

* Andrè Larsen, Thon Hotel Lofoten i Svolvær

* Lars Berbusmel, Restaurant Bjørk i Bodø

* Øystein Moe fra Eide Handel i Tromsø

* Alexander Wolstenholme, Mathallen i Tromsø.

Dobbeltseier til Smak i fjor

Restaurant Smak i Bodø vant dobbeltseier i fjor. Espen Ramnestedt vant, mens Roghell Chan, som senere i måneden er finalist i NM i Kokkekunst 2015, ble nummer to. Også Restaurant Bjørk og Restaurant LystPå i Bodø har hevdet seg bra de siste årene, og Bjørk har i år også med en finalist (Lars Berbusmel). Dessuten er Anders Sletten fra Hoelstuen nok en gang på plass i finalen, som han har vært tidligere, og også nye Mathallen i Tromsø har med en deltaker (Alexander Wolstenholme). Det er restaurant Svendgårds i Bodø som har flest seire (3).

Les også: Dobbeltseier i Restaurant Smak i Arktisk Kokk 2014 (publisert september 2014)

Les også: Espen Ramnestedt til Kystens Mathus i Tromsø (publisert juli 2015)

Se alle tidligere vinnere av Arktisk Kokk lengre ned i saken

Arktiske råvarer

"

Gulløye på Arktisk Kokk-menyen. Her Odd Ivar Solvold og Britt Kåsin med en stor haug på Gulløye i potetåkeren i Målselv. (Foto: Morten Holt)

På konkurransedagen har finalistene seks timer på seg til å kreere en treretters meny som består av disse hovedråvarene:

* Laks fra Lerøy Aurora

* Lam fra Sørreisa

* Gulløye

* Jordskokk

* Molte og bringebær fra Finnmark og Nordland

Hver kokk skal lage åtte porsjoner av hver rett, som serveres til juryen.

Matfaglig reise i premie

De tre som kommer på pallen, får alle en matfaglig reise eller opplevelse. Førstepremien har en verdi på 20 000 kroner, annenpremien 8000 kroner og tredjepremien 5000 kroner.

I tillegg får finalistene anerkjente kokkekniver fra Tamahagane.

Vinneren kåres onsdag 16. september klokka 12 i Fløyahallen i Tromsø.

Inspirasjon og ganefryd

Konkurransen arrangeres av matnettverket Arktisk Meny, som ønsker å stimulere til bruk av råvarer fra vårt arktiske spiskammer.

«Målet er også å inspirere kokker og kjøkkensjefer til å kreere nye og spennende retter til glede for øye og gane, og også å høyne statusen til kokkeyrket. Arktisk Kokk arrangeres i år for 15. gang», heter det i pressemeldingen.

Reiseliv i nord

Konkurransen Arktisk Kokk er en del av det store reiselivsarrangementet «Reiseliv i nord», som arrangeres fra tirsdag 14. til torsdag 16. september i Tromsø. Dette er reiselivets største møteplass i nord, og samler flere hundre deltakere til de forskjellige arrangementene. «Reiseliv i Nord» består av fire hovedarrangementer: Arktisk Kokk, konferansen «Reiseliv i Nord 2014», konkurransen Arktisk Verdiskapning og Storhusholdningsmessa.

Dette er vinnerne av Arktisk Kokk gjennom tidene

Under finner du alle vinnerne av Arktisk Kokk (2001-2014):

2014: Espen Ramnestedt (Smak, Bodø)

(Espen Ramnestedt er portrettert i magasinet Horeca - nummer 6 2015)

2013: Nicklas Buus Nielsen (De 4 Roser, Tromsø)

"

Velkjente Kari Innerå er én av dem som har vunnet Arktisk Kokk. (Foto: Morten Holt)

2012: Rasmus Johnsen Skoglund (Lyst På, Bodø)

2011: Simon Engen (Restaurant Bjørk, Bodø)

2010: Alexander Felipe Øines (Lyst På, Bodø)

2009: Anne-Berit Mydland Simonsen (Spitsbergen Travel/Funksjonærmessen Longyearbyen)

2008: Morten Andersen (Henningsvær Bryggehotell)

2007: Heidi Nygård Lande (Svendgårds, Bodø/Pascal, Aker brygge)

2006: Svein Kristian Malin (Svendgårds, Bodø)

2005: Ruben Einarsen (Henningsvær Bryggehotell)

2004: Martin Lien (Svendgårds, Bodø)

2003: Heidi Sophie Hansen (Radisson SAS Polar Hotel, Longeyarbyen)

2002: Kari Innerå (Restaurant Du Verden, Svolvær)

2001: Øystein Moe (Sommarøy Kurs og Feriesenter, Sommarøy)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS