Danske ble Arktisk Kokk 2013

Nicklas Buus Nielsen (32) fra Danmark ble Arktisk Kokk 2013. I konkurranse med fem andre mannlige kokker vant han mesterskapet, som ble arrangert under Nordnorsk Storhusholdningsmesse.

Publisert

Buus Nielsen arbeider til daglig på De 4 Roser i Tromsø. Kristoffer Myrvoll (Restaurant Smak, Bodø) ble nummer to, mens Øystein Nilsen (Hurtigruten) ble nummer tre.

De andre deltakerne i konkurransen var Georgios Tsogarlidis (Rica Bryggen Hotel i Honningsvåg), Øystein Moe (Eide Handel, Tromsø) og Morten Rasmussen (Emmas Drømmekjøkken, Tromsø).

Juryleder Erik Dahlin mente at nivået i årets konkurranse var bedre enn på mange år.

Treretters meny

Deltakerne laget alle en treretters meny ut fra følgende kriterier:

Forrett: Ishavsrøye fra Sigerfjord fisk, eple, agurk og Lofotosten fra Aalan gård

Hovedrett: Lammelår fra Mydland, gulrot, blomkål, rosenkål, gulløye og Mack pilsner

Dessert: Ripsbær, hvit sjokolade.

Juryen

Juryen besto av leder Erik Dahlin, Johnny Trasti, Halvar Ellingsen og plassdommer Unni Ballovara.

Powered by Labrador CMS