World Class Berg Ruas

Vant den norske finalen av World Class

Monica Berg fra Aqua Vitae og Alexandre Ruas fra Hotel Bristol vant norgesfinalen i bartenderkonkurransen World Class, og er nå klare for den vesteuropeiske finalen i Madrid i slutten av mai.

Publisert

Monica Berg fra Aqua Vitae og Alexandre Ruas fra Hotel Bristol vant norgesfinalen i bartenderkonkurransen World Class 2013. (Foto: Endre Jansen)

Sent onsdag kveld, tirsdag 30. april, ble både Monica Berg og Alexandre Ruas kåret til vinnere i den norske finalen av bartenderkonkurransen Diageo World Class, og blir dermed Norges representanter i den vesteuropeiske finalen, som arrangeres 28 til 30. mai. Klarer de to hevde seg der, går de videre til den globale finalen, som arrangeres i begynnelsen av juli.

Alexandre Ruas er klar for den vesteuropeiske finalen av World Class. (Foto: Endre Jansen)

Se vinneroppskriftene lenger ned i saken.

Norske bartendere i utvikling

De 17 deltakerne var samlet på Stratos i Oslo for å presentere sine signaturdrinker basert på Diageos Reserve portefølje. Drinkene bedømmes ut ifra kriterier som teknikk, smak, personlig touch og ikke minst presentasjon.

Juryen, bestående av Jesper Høst (fjorårets norske World Class-vinner), Deano Moncrieffe, (Brand Ambassadør for Don Julio i Vest-Europa) og Max La Rocca (Diageo World Class Ambassadør for Europa), var enstemmige i sin begrunnelse.

Monica Berg er klar for den vesteuropeiske finalen av World Class. (Foto: Endre Jansen)

– Vi er svært imponerte av hva vi så i finalen. Det norske bartendermiljøet er i ferd med å profesjonalisere seg i rekordfart. Det er fabelaktig å se alt talentet som finnes her til lands. Norge er i ferd med å bli et av verdens beste cocktaildestinasjoner, og World Class spiller en nøkkelrolle i denne utviklingen, sier jurymedlem, Jesper Høst.

Finaledeltakere

Foruten de to vinnerne deltok følgende bartendere i den norske finalen:

Chris Grøtvedt (Theatercafeen), Jørgen Dons (Astrum), Mikael Wenzell (Theatercafeen), Therese Finsås (Bar), Tom Fredrik De Ridder (Bar Boca), Alexander Forsberg (Bristol), Truls Thomsen (Newsman), Sondre Kasin (Tranen), Odd F Rasmussen (NB Bar), Sandy Eames (Bristol), Pål Bagge Skar (Bar Boca), Johan Bergstrøm (Bartenderskolen), Emil Kringhaug (Bari), Steinar Jensen (Bartenderskolen) og Fridtjof Jahnsen (No 19)

Monicas Bergs vinnercocktail

Monica Bergs vinnerdrink. (Foto: Endre Jansen)

45 ml Don Julio Reposado

15 ml Carpano Bianco

20 ml rabarbra og "rosa pepper" fra brasiliansk peppertre

15 ml fersk lime

1 dæsj Peychaud's Bitter

Alexandre Ruas' vinnercocktail

Alexandre Ruas' vinnerdrink. (Foto: Endre Jansen)

4cl Don Julio Reposado

2cl Fiesta Liqueur

1,5cl grapefrukt jus

Toppes med karamellisert eple og soda

Varemerker som var i bruk i finalen: Johnnie Walker Blue Label (Gold Reserve og Platinum), Ron Zacapa, Don Julio, Ketel One, Cîroc, Tanqueray 10, Grand Marnier, Talisker og Singleton of Dufftown

Diageo World Class

Diageo World Class ble lansert i 2009 og er i dag verdens største og mest anerkjente bartenderkonkurranse. Hittil har over 100 000 cocktails blitt mikset og 15 000 bartendere fra 50 land blitt opplærts gjennom konkurransen som holdes for femte året i rad.

Verdens 50 beste bartendere velges ut til å delta i den globale finalen, som i år finner sted fra 4 til 9. juli på en luksus-yacht som seiler til utvalgte destinasjoner i Middelhavet.

World Class tilbyr bartendere over hela verden en unik sjanse til opplæring gjennom partnerskap med inspirerende og anerkjente industriguruer, redaktører og trendsettere ledende innen i sine felt.

Les mer om World Class og følg konkurransen på Weareworldclass.com

"
Powered by Labrador CMS