Andreas Viestad Ingrid Espelids Matkulturpris 2014

To vinnere av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2014

Årets jury for Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris grep mulighetene som ligger i statuttene til å dele matkulturprisen mellom to personer, én yngre og én eldre matformidler. Både Andreas Viestad og Brynhild Romenstad Lervang har fått prisen for 2014.

Publisert

Andreas Viestad har fått Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2014.

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2014 ble utdelt forbindelse med Kokebokens dag. Forutsetningene gitt til årets jury var å finne kandidater som deler kunnskap og praktiske ferdigheter med andre, samt står med en fot i matkulturhistorien og skaper muligheter ved å utvikle våre matressurser for fremtidige generasjoner.

Årets jury for Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris grep mulighetene som ligger i statuttene til å dele matkulturprisen mellom to personer.

Én yngre og én eldre matformidler

Brynhild Romenstad Lervang har blitt tildelt Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2014.

Juryen ønsket i år å vise bredden i det spennende felt som Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2014 står for, når Ingrid selv feirer sitt 90-årsjubileum (hun fylte 90 år 3. juni).

Prisen ble derfor gitt til én yngre og én eldre matformidler, en mann og en kvinne. Én med fundament fra fagmiljøet på Stabekk og én som har hentet sin matkunnskap fra et internasjonalt marked og hele mediespekteret.

Juryen

Årets jury har bestått av:

Tove Diesen (juryleder, tidligere mottaker av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris) Lars Joakim Hanssen (politisk rådgiver, Landbruks- og matdepartementet) Eivind Haalien (produktgruppesjef, NorgesGruppen) Marianne Hayes Antonsen (leder forbrukerteam, Opplysningskontoret for meieriprodukter

Vinnere av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 1994-2014

2014: Kokk og matformidler Andreas Viestad og kokk og matformidler Brynhild Romenstad Lervang

2012: Klepp Frivilligsentral

2011:Fagkonsulent Kirsty McKinnon, Bioforsk Økologisk Tingvoll og lærer Christin Løkke Hagen, Tingvoll barne- og ungdomsskole.

2010: Kokk/restauranteier Hanne Frosta

2009: Kjøkkensjef Gunnar Kvamme

2008: Matskribent Tove Diesen

2007: Osteprodusent Pascale Baudonnel

2006: Høgskolelektor Gerd Tomter Løvaas

2005: Høgskolelærer Bodil Norjorde

2004: TV-kokk Wenche Andersen

2003: Kokk Harald Osa

2002: Matjournalist Borghild Fiskå

2001: Konsulent/husstellærer Liv Gregersen Kongsten

2000: Produsent Arnt Harald Stange

1999: Matjournalist/ husstellærer Åse Strømstad

1998: Kokk Arne Brimi

1997: Kulturjournalist Henry Notaker

1996: Dr.med Ingvar Hjermann

1995: Professor Jan Raa

1994: Mag.art. Astri Riddervold

Powered by Labrador CMS