Linie Award Christopher Christiansen

Skal representere Norge i Linie Award

Christopher Christiansen skal representere Norge i kokkekonkurransen av Linie Award 2015, som arrangeres i Stockholms Stadshus 10. juni. Sondre Kasin er Norges deltaker i bartenderkonkurransen. Det er første gang siden Linie Award ble arrangert for første gang i 2005, at konkurransen arrangeres utenfor Norges grenser.

Publisert

Christopher Christiansen skal representere Norge i kokkekonkurransen av Linie Award i 2015.

Der samles store deler av Nordens mat- og drikkebransje for å se hva fremtidens stjernekokker- og bartendere kan diske opp med.

Fem land skal konkurrere om den gjeve prisen, og for første gang skal også tyske deltakere konkurrere mot deltakerne fra de nordiske landene.

Les også: Disse tre kjemper om å bli Norges Linie Award-kokk i 2015 (publisert mai 2015)

I lære hos Solvold

Norges håp i matkategorien er Christopher Christiansen, som til daglig jobber ved Kulinarisk Akademi i Oslo.

− Jeg gleder meg veldig til å representere Norge. Samtidig er det et ganske stort press, sier den 22 år unge kokken.

Som så mange andre i kokkeyrket drømmer Christopher om Bocuse d'Or.

Christiansen har gått i lære hos Odd Ivar Solvold, som selv har bronse i Bocuse d'Or i 1999. I tillegg har Solvold vært coach for tre norske vinnere i Bocuse d'Or, Charles Tjessem (2003), Geir Skeie (2009) og Ørjan Johannessen (i januar 2015).

Les også: Christian A. Pettersen vant Linie Award (publisert juni 2014)

Første gang utenfor Norge

"

Christian A. Pettersen (midten) vant Linie Award i 2015. Her sammen med Even Ramsvik og Halvor Digernes. (Foto: Arkiv)

Linie Award ble for første gang arrangert i 2005, og i år er det første gang konkurransen holdes utenfor Norges grenser.

Tidligere norske vinnere inkluderer blant andre Even Ramsvik (Michelin-restauranten Ylajali i Oslo) og Christian André Pettersen (assisterende kjøkkensjef på Spiseriet i Stavanger).

Sistnevnte vant Linie Award i 2014, og er i år blant de seks kokkene som kjemper om å vinne Årets Kokk 2015. Vinneren blir Norges Bocuse d’Or-kandidat i 2016 og 2017. Pettersen sitter i juryen i Linie Award i år.

Fokusere på retten og finpusse teknikk

Bjørn Svensson, medeier og kjøkkensjef på den norske Michelin-restauranten Fauna i Oslo, sitter også i juryen sammen med Pettersen.

− Christopher må nå fokusere på retten sin, og trene og finpusse teknikken frem til finalen, sier Svensson.

Vil reise sammen med norsk bartenderhåp

Sondre Kasin er Norges deltaker i bartenderkonkurransen av Linie Award 2015.

I konkurransens andre kategori har den norske kandidaten allerede blitt valgt.

Valget falt på Sondre Kasin fra Kongsberg, som til daglig jobber på Morgenstierne, en bar i Waldemar Thranes gate i Oslo.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS