Christian A Pettersen Årets Sjømatkokk

Pettersen ble Årets Sjømatkokk 2013

Christian Andrè Pettersen, som til daglig er soussjef på Spiseriet i Stavanger, vant Årets Sjømatkokk 2013.

Publisert

Christian André Pettersen (midten) vant Årets Sjømatkokk 2013. Her sammen med Sondre Bruvik Ellingstad og Martin Hovdal, som endte på sølv- og bronseplass.

En enstemmig jury pekte ut Pettersen, som tidligere også har vunnet NM i kokkekunst.

Sondre Bruvik Ellingstad (Restaurant Jonas i Stockholm) endte på andreplass, mens tredjeplassen gikk til Martin Hovdal fra De Fem Stuer i Oslo.

Kokkekonkurransen Årets Sjømatkokk arrangeres av Norsk Sjømatsenter i samarbeid med Bergen Kokkenes Mesterlaug og Norges Sjømatråd. Konkurransen ble arrangert under À la carte-messen i Grieghallen i slutten av september.

Rettene

De seks finalistene fikk på morgenkvisten utdelt hver sin overraskelseskurv med råvarer hvorav taskekrabbe og havuer var hovedråvarene som de skulle komponere to fingermatretter av.

I tillegg til dette måtte de lage en hovedrett på Lysing på grunnlag av innsendt meny.

Se bilder av Pettersens retter under.

Pettersens uer-rett.

Pettersens krabbe-rett.

Pettersens hovedrett med lysing.

Powered by Labrador CMS